Politi efterlyser gerningsmand bag mystisk skyderi - kan være farlig

Et mystisk skyderi rystede landsbyen Plejelt nær Esrum i januar måned. Nu er der nyt i sagen.

Det var en dramatisk scene, der udspillede ved Charlotte Rosenkjærs mors hus en råkold vinterdag i januar.

Her måtte moderen se måbende til, da en blødende mand kom løbende gennem haven og først råbte om hjælp, før han stjal og stak af i en sølvgrå Nissan Micra med den 14-årige labrador Oscar.

Da manden flygtede i bilen, kom to andre mænd løbende, som skød efter ham.

- Han kører væk i en fart, og de to mænd følger efter ham i en anden bil, forklarede Charlotte Rosenkjær den 25. januar til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: Local Eyes

Siden har politiet arbejdet intenst for at finde frem til gerningsmanden eller -mændene bag skyderiet. Og nu er der nyt i sagen.

Formodet gerningsmand efterlyses

Onsdag efterlyser Nordsjællands Politi den 29-årige Mikkel Midtgaard Søder, som politikredsen formoder er gerningsmand bag skyderiet.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet er Mikkel Midtgaard Søder den mand, som stjal Charlotte Rosenkjærs mors bil, men politiet mener også, at den 29-årige mand selv har skudt efter andre i forbindelse med hændelsen.

- Borgere der ser ham eller måtte have oplysninger om, hvor Mikkel Midtgaard Søder kan opholde sig, bedes omgående rette henvendelse til politiet på telefon 114, skriver politiet.

Her ses den 29-årige Mikkel Midtgaard Søder, som er efterlyst som formodet gerningsmand bag et skyderi i den nordsjællandske landsby Plejelt.
Her ses den 29-årige Mikkel Midtgaard Søder, som er efterlyst som formodet gerningsmand bag et skyderi i den nordsjællandske landsby Plejelt.
Foto: Nordsjællands Politi - efterlysningsfoto

Vurderes som farlig af politiet

Nordsjællands Politi har siden skyderiet efterforsket sagen intenst, hvilket har ledt frem til, hvem den formodede gerningsmand kan være, men det er endnu ikke lykkedes politiet at pågribe ham, hvorfor Nordsjællands Politi nu beder om borgernes hjælp til at finde ham.

quote Det er politiets vurdering, at Mikkel Midtgaard Søder kan være farlig

Nordsjællands Politi

- Det er politiets vurdering, at Mikkel Midtgaard Søder kan være farlig, og de opfordrer derfor til, at man kontakter politiet frem for at gå i kontakt med ham, hvis man ser ham, oplyser politiet.

Mikkel Midtgaard Søder er bekendt med, at politet leder efter ham, og han ved også, at han ville blive offentligt efterlyst, hvis han ikke selv meldte sig til politiet.

- Af hensyn til den videre efterforskning har Nordsjællands Politi ikke yderlig

 
 
Foto: Local Eyes

ere kommentarer til sagen, skriver politiet.

TV 2 Lorry var i Plejelt dagen efter skyderiet, mens omstændighederne fortsat var et mysterium. Det kan du se herunder:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik