Politi efter molotov-gadefest: I aften er vi klar

Modstandsbevægelsen Reclaim the Streets holder fredag fest i København. Politiet er klar til eventuelle optøjer.

Molotovcocktails, kanonslag og brosten. Det var nogle af ingredienserne, da modstandsbevægelsen Reclaim The Streets i august afholdte en gadefest på Nørrebro. I aften holder gruppen igen fest i København, og denne gang er politiet helt klar.

- Vi har sat et beredskab op, så man kan håndtere en lignende situation. Det kom lidt bag på os, at det udviklede sig, som det gjorde, sidste gang, men vi er mere klar denne gang, siger politiinspektør Peter Dahl fra Københavns Politi til TV 2 Lorry.

Klik her for at se flere billeder fra Local Eyes

Gadefesten i august endte med masser af smadrede vinduer og store materielle skader på forretninger på Nørrebro. Skaderne opstod, da deltagere fra gadefesten kastede brosten, flasker og andet kasteskyts mod facader og hæveautomater samt malede graffiti på bygningerne.

Herudover kastede flere af 'festdeltagerne' også molotovcocktails, brosten, kanonslag og flasker efter de politifolk, der var til stede for at stoppe urolighederne og genoprette ro og sikkerhed i området.

- Det var meget overraskende for os sidste gang. Det er lang tid siden, der er blevet kastet molotovcocktails i København. Når det er sagt, så tog det 34 minutter fra den første sten blev kastet, til vi havde fået standset det opløb, der var. Vi har nogle robuste beredskab i hovedstaden, siger Peter Dahl til TV 2 Lorry.

Fredagens Reclaim The Streets-fest er planlagt til klokken 21 ved Torve Gade på Christianshavn. Københavns Politi ved ikke, hvor omfattende gadefesten bliver.

- Sådan nogle arrangementer kan poppe op med lynets hast og forsvinde igen med lynets hast. Det er ikke til at vide, om det bliver til noget, siger Peter Dahl til TV 2 Lorry.

Han oplyser, at politiet ikke har modtaget en anmeldelse af fredagens arrangement. Det kommer dog ikke bag på politiinspektøren.

- Det er ikke mit indtryk, at det er en del af konceptet, at man er i dialog med myndighederne om, hvad man må og hvad man ikke må, siger Peter Dahl til TV 2 Lorry.

Københavns Politi har ikke nogle anbefalinger i forhold til aftenens planlagte gadefest. Det frarådes fx ikke at opholde sig i området ved Torve Gade på Christianshavn ved 21-tiden fredag aften.

Reclaim the Streets er et internationalt fænomen, der dukkede op i undergrundsmiljøet i større, europæiske byer i 1990'erne. Gruppen hylder et ideal om, at lokalsamfundet skal eje det offentlige rum. Reclaim The Streets er også blevet defineret som en modstandsbevægelse mod elitens økonomiske globalisering og bilers magt over gaden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Retten i Roskilde

Bedrog svage og ældre for millioner: Mand fra Greve fængslet

Lucas Kragh Christiansen

Politiet efterlyser igen mistænkt med nyt foto fra efterforskningen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere