Politi bekræfter bandekonflik, men afviser overdramatiseret SMS i omløb

Rigspolitiet afviser indholdet af en kæde-sms, der advarer om optrapning af bandekrig i dele af hovedstadsområdet, men bekræfter en verserende konflikt.

I disse dage florerer en kæde-SMS i hovedstadsområdet med advarsel om en optrapning af det, der i SMS'en beskrives som bandekrig i Valby, Nørrebro, Ishøj, Vanløse og Amager.

I SMS'en står, at der kommer til at være meget skyderi, og der advares om at gå ud om aftenen.

Men i et tweet afviser Rigspolitiet, at situationen skulle være så voldsom, som beskeden påstår.

Alligevel anerkender politiet, at der for tiden er en konflikt mellem to grupperinger.

- Det er korrekt, at der for tiden er en bandekonflikt mellem to grupperinger, hvilket har resulteteret i enkelte hændelser i flere politikredse, skriver Rigspolitiet.

- I SMS'en bliver der tegnes et særdeles voldsomt billede af situationen. Det er ikke et billede, som vi hos politiet kan genkende.

Se den fulde tekst i tweetet herunder:

Derfor understreges det også i tweetet, at Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi, mandag indførte visitationszoner flere steder, for at sikre at ingen bærer ulovlige våben.

Samtidig peger politiet på, at de tager situationen meget alvorligt, og prioriterer at komme bande konflikten til livs så hurtigt som muligt.

Ingen af politikredsene ønsker at oplyse, hvilke grupperinger der er indblandet i konflikten.

 
 
Foto: TV 2

- Ifølge TV 2s oplysninger er der tale om den københavnske nord-nordvest gruppering og Brothas, der primært holder til i Hundige. Men det står ikke klart, præcis hvad konflikten denne gang handler om, siger TV 2s kriminalreporter Astrid Søndberg.

Hun henviser til, at der senest var en konflikt mellem de to grupperinger i 2018.

I fredagens tweet skriver Rigspolitiet, at de tager situationen meget alvorligt, og prioriterer at komme bandekonflikten til livs så hurtigt som muligt.

- Ingen skal være nervøse for at færdes i gaderne, slutter tweetet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik