Politi affyrer varselsskud mod stenkastere

Pludselig kommer der en flok på 30-40 meget voldelige mennesker og kaster sten mod patruljen, siger politiet.

En patrulje københavnske betjente har efter stenkast fra stor en gruppe mennesker afgivet varselsskud ved Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

- Der er en patrulje, der har været nødt til at afgive varselsskud, fordi de følte sig truet på livet, siger central efterforskningsleder Henrik Vedel fra Københavns Politi til Ritzau.

- Det hænger sammen med, at man forsøgte at rette henvendelse til nogle personer i en bil. Pludselig kommer der en flok på 30-40 meget voldelige mennesker og kaster sten mod patruljen, siger efterforskningslederen.

Klik her for at se flere billeder fra Local Eyes

Han fortæller, at tre eller fire personer er blevet anholdt, og at situationen er under kontrol.

- Politiet skyder, og det får dem til at trække sig tilbage igen. Nu er der ro på, og vi har fået anholdt nogle af dem, der var mest aktive i trusselssagen, siger Henrik Vedel.

Han ønsker ikke at oplyse, hvorfor betjentene til at starte med forsøgte at komme i kontakt med personerne i bilen. Hvem de anholdte er, vil han heller ikke sige.

- Der ransages nu efter en gruppe unge på Dortheavej, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ifølge Henrik Vedel fandt hændelsen sted på hjørnet mellem Dortheavej og Peter Ipsens Allé. Ikke så langt derfra ligger både Ungdomshuset og Det Islamisk Trossamfund i Danmark.

Den centrale efterforskningsleder oplyser, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) formentlig skal undersøge politiets arbejde, efter at betjente har afgivet skud.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

retten i Roskilde

78-årig dømt for hvidvask af næsten 50 millioner kroner

brand ishøj

Beboere skal genhuses efter brand i Ishøj

Maria-sagen

Politiet leder nu efter forsvundne Maria i skovområde - frygtes dræbt

Retten i Lyngby

Unge dømt - narrede ældre til at købe guldbarrer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere