Politi advarer efter fund af pistol i Pusher Street

Politichef i appel til hashkøbere - de støtter de kriminelle, der er villige til at begå vold mod politiet.

En pistol ladt med ni patroner er onsdag morgen fundet af politiet i forbindelse med en aktion mod hashmarkedet i Christiania.

quote Vi har på det seneste fornemmet en klar optrapning af voldsparatheden og retorikken.

Lars-Ole Karlsen, vicepolitiinspektør

Sagen vækker bekymring, lyder det i en kommentar fra chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov. Samtidig appellerer han til de mennesker, der er kunder i Pusher Street:

- De, der køber hash i Pusher Street, støtter den organiserede kriminalitet og dermed de kriminelle, der gentagne gange forsvarer denne kriminalitet med vold mod politiet. 

Chefpolitiinspektøren minder i en pressemeddelelse om de skud, der blev affyret mod politifolk i august 2016 af en mand, som var involveret i hashhandlen i Pusher Street.

En betjent blev ramt i hovedet, og også en turist, der tilfældigt var på stedet, blev såret.

Den pistol, som blev fundet onsdag morgen, lå i en bygning nær Pusher Street, oplyser vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen.

- Vi ved, at pusherne har adgang til bygningen. Det er vores formodning, at den tilhører pusherne, siger han.

Afsløringen af skydevåbnet er ikke overraskende for politiet, lyder det. 

- Vi har på det seneste fornemmet en klar optrapning af voldsparatheden og retorikken, siger Lars-Ole Karlsen til Ritzau.

Ved onsdagens aktion skete der ingen anholdelser. Betjentene fandt cirka otte kilo cannabis-produkter. Ved en anden aktion for nylig blev der kastet kanonslag mod politiet.

I øvrigt kom en person alvorligt til skade i forbindelse med en anholdelse i Pusher Street sidst på aftenen 20. marts, oplyste politiklagemyndigheden tirsdag.

 

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik