Pokal-straf til Brøndby: Tre kampe uden tilskuere

Brøndby er idømt til at spille tre kampe uden tilskuere på Brøndby Stadion efter tilskuerballade mod FCK.

Superligaklubben Brøndby skal spille tre kampe uden tilskuere på Brøndby Stadion som konsekvens af tilskuerballade efter en pokalkamp mod FC København 28. november, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU).

Efter Brøndbys 1-0-sejr stormede mange af hjemmeholdets fans banen og havde retning over mod det tribuneafsnit, hvor FCK-tilhængerne var placeret. Politiet fik i sidste ende forhindret, at det kom til sammenstød.

De to første kampe er ubetinget, mens den tredje er betinget. Hvis Brøndby-tilhængerne opfører sig pænt i resten af forårssæsonen, bortfalder straffen på den tredje kamp for tomme tribuner.

De to kampe for tomme tribuner bliver hjemmekampene i Superligaen mod Randers 3. marts og mod FC Midtjylland 17. marts.

- Vi kommer med denne kendelse desværre til at flytte grænsen for sanktionering af tilskueruroligheder.

- Men de scener, vi var vidner til på Brøndby Stadion, var i sig selv så grænseoverskridende, at de berettiger anvendelsen af denne sanktionsmulighed, siger formanden for DBU's Disciplinærudvalg, advokat Jens Hjortskov, i en pressemeddelelse.

- Det er vores formål med kendelsen at ramme den arrangerende klub for dens helt utilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger og manglende evne til at gribe ind, da urolighederne udviklede sig.

- Og det er samtidig vores mål at sanktionere de såkaldte fans, der står bag urolighederne.

- Vi må erkende, at dem, der virkelig vil uroen frem for fodbolden, givetvis er temmelig ligeglade med de bøder, deres favoritklub tildeles på grund af deres opførsel.

- Derfor må vi gå skridtet videre og udelukke de dårlige tilskuere - men desværre også de gode tilskuere - i op til tre kampe. På langt sigt er det vores forhåbning, at det også kan medvirke til en større selvjustits blandt publikum, siger Jens Hjortskov.

Brøndby får desuden en bøde på 150.000 kroner for balladen, hvor FCK også bliver straffet med 100.000 kroner for sin del af tumulterne.

I selve kampen blev Mike Jensen matchvinder for Brøndby.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik