Plejehjemsbeboere fik ret i huslejesag: Men nu er de fleste døde

Over 100 plejehjemsbeboere fik ret i en sag om for høj opkrævning af husleje. Men 89 af borgerne, der har ret til at få penge tilbage, er nu døde.

I alt 117 beboere fra Arresø Plejecenter har fået medhold i en sag om for høj husleje-opkrævning på plejehjemmet.

Derfor har Halsnæs Kommune tilbagebetalt i alt 356.000 kroner til de forurettede parter i sommerts. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

quote Jeg tror ikke engang, at vi har opdaget alt

Birgit Wiwe, Formand for afdelingsbestyrelsen i Humlehaven

Borgerne på plejehjemmet, der ligger i Humlehaven i Ølsted, har i fem år er blevet opkrævet for meget i husleje. Sagen begyndte at rulle, efter en række pårørende opdagede de mange fejl i regnskabet.

- Vi er gået tilbage i regnskaberne for de sidste fem år og har - selv om vi er amatører - opdaget alverdens fejl. Jeg tror ikke engang, at vi har opdaget alt, siger Birgit Wiwe, der er formand for afdelingsbestyrelsen i Humlehaven, til avisen.

Mange berørte er døde

Men pengeposen kommer ikke særlig mange af de ældre til gode. 89 af de berørte borgere er nemlig døde, før sagen var afsluttet. Faktisk har kun 16 personer fået penge tilbage, mens de levede, mens to sager endnu ikke er afsluttet.

quote Det er de økonomisk svageste personer, som i forvejen betaler en høj husleje, der rammes

Anna Wilroth, Konsulent i Ældre Sagen

Derfor overgår det overskydende beløb til de nærmeste pårørende - der dog også har været svære at få fat i.

I flere tilfælde er beboernes nærmeste arvinger nemlig også døde, og det har derfor været svært at få redt trådene ud i skifteretten.

Kommunen: Der kan opstå fejl

I Halsnæs Kommune anerkender man fejlene i regnskabet og beklager.

- Der indgår mange mindre elementer i de her regnskaber, og der kan opstå fejl, selv om vi tjekker tingene igennem. Derfor gennemtravler vi nu området, siger direktør i Halsnæs Kommune, Lisbeth Rindom, til Frederiksborg Amts Avis.

Hos Ældresagen kender man ikke til lignende eksempler, og ærger sig over fejlen.

- Det er de økonomisk svageste personer, som i forvejen betaler en høj husleje, der rammes, så det må bare ikke ske, siger Anna Wilroth, der er konsulent i Ældre Sagen, til avisen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik