Plejehjem opruster efter fejlmedicinering førte til dødsfald

Plejehjem i Hørsholm ansætter ekstra sosu-assistent, efter medicinfejl var skyld i beboers død.

quote Hvis vi kan bibringre en medarbejder til at sikre, at vi har et endnu bedre normeringsniveau på Breelteparken, synes jeg, det er godt.

Thorkild Gruelund, bestyrelsesformand for Breelteparken og formand for Social- og Seniorudvalget

Den triste sag, hvor en 90-årig kvinde døde efter 10 dages fejlmedicinering på plejehjem, får nu kommunen i Hørsholm til at skride til handling.

Plejehjemmet Breelteparken i Hørsholm, hvor kvinden var bebeoer, ansætter en ekstra medarbejder for at styrke sikker håndtering af medicin til hjemmets beboere.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis

- Vi har på et bestyrelsesmøde konstateret, at vi afleverer 600.000 kroner tilbage til kommunen, og vi har besluttet, at vi hellere vil bruge de penge på at ansætte en sosu-assistent, som ikke specielt skal have med medicin at gøre, men som skal være med til at øge fokus på området, siger bestyrelsesformand for Breelteparken og formand for Social- og Seniorudvalget Thorkild Gruelund, Konservative, til avisen og fortsætter:

- Hvis vi kan bibringe en medarbejder til at sikre, at vi har et endnu bedre normeringsniveau på Breelteparken, synes jeg, det er godt.

Desuden har kommunen iværksat en såkaldt kerneårsagsanalyse, som skal finde frem til, hvordan fejlmedicineringen af den 90-årige kvinde skete. Kommunen har også gennemgået, hvordan andre plejehjem i hele kommunen håndterer præparatet Methotrexat, der var det stof, kvinden døde af. 

- Vi iværksatte disse undersøgelser med det samme for at se, om der kunne være tilsvarende fejl andre steder, siger Peter Orebo Hansen, direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Hørsholm.

Direktøren forklarer til avisen, at undersøgelsen ikke fandt fejl andre steder i ældreplejen, og at det tragiske dødsfald på plejehjemmet Breelteparken var et enkeltstående tilfælde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik