Plastik-fantastisk: Marked for skønhedsindgreb i vækst

Større bryster og indsprøjtninger i ansigtet er i høj kurs i Hovedstadsområdet, hvor mange nye skønhedsklinikker er poppet op.

Det bliver stadig mere populært at få lavet kosmetiske skønhedsindgreb, som fx et par nye bryster eller et skud fylde i læberne.

Det viser en rundringning, P4 København har lavet til fem kosmetiske behandlingssteder i hovedstaden.

- Generelt oplever vi en stigning både i efterspørgslen på kirurgiske- og kosmetiske indgreb som botox eller filler i ansigtet, siger Louise Vennegaard Mielke, der er plastikkirurg ved Danmarks største privathospital, Aleris-Hamlet, til P4 København.

Flere læger og medhjælpere

Den øgede efterspørgsel kan også ses hos Styrelsen for Patientsikkerhed, der oplyser at antallet af læger, der er registreret til at udføre kosmetiske indgreb, er steget med 25 procent fra 2013 til i år.

Styrelsen oplyser, at registreringen af medhjælpere under de enkelte læger er steget endnu mere i samme periode.

Det er især større bryster og indsprøjtninger i ansigtet, der er i høj kurs, viser P4 Københavns rundrigning samt tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

Ifølge styrelsen er antallet af kvinder, der får lavet større bryster på en privatklinik næsten ti-doblet fra 2005 til 2015.

Flere nye skønhedsklinikker i København

Flere skønhedsbehandlere har valgt at lytte til markedskræfterne, og i København er der de seneste år poppet en del nye skønhedsklinikker op, viser en gennemgang P4 København har foretaget.

En af dem er Retouch Clinic i København, der slog dørene op i starten af 2016. Ejeren, Cathrine Würtz, valgte at investere i den nye klinik, fordi hun forudså, at den stigende efterspørgsel på kosmetiske indgreb ville fortsætte.

- Der er et stort marked for skønhedsindgreb. For ti år siden ville alle unge piger have lavet hair extensions, men nu er det i stedet læberne, der skal have ekstra fylde, siger Cathrine Würtz til P4 København.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik