Planer om skyhøjt københavnsk vartegn bliver barberet

To tårne med bro i 65 meters højde ved indsejlingen til Københavns Havn ser ud til at ende som et enkelt tårn

Et københavnsk prestigeprojekt, der ville sætte præg på byens skyline, bliver formentlig ikke nær så markant som i den oprindelige plan. Det skriver Berlingske.

Det er projektet Copenhagen Gate, der er tale om. To højhuse - et på Langelinje og et på Marmormolen - forbundet af en gangbro i 65 meters højde, skulle efter planerne give en markant indgang til Københavns Havn, men nu trækker bygherren en hel del luft ud af projektet. Harbour P/S, som ejes af By & Havn, Pension Danmark og ATP Ejendomme arbejder for at få indført et mindre projekt end det oprindelige.

-Bygherren har anmodet om, at lokalplanen bliver ændret, så Copenhagen Gate ikke bliver opført som oprindeligt vedtaget, og det har et politisk flertal allerede sagt ja til,« siger Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL) til Berlingske.

Direktør for ATP Ejendomme Michael Nielsen, siger til Berlingske, at de to tårne til sammen rummer 60.000 kvadratmeter - og det er så meget, at der nu er frygt for, at den mængde kontorplads ikke kan udlejes. Derfor vil de i første omgang kun bygge tårnet på Marmormolen. Og kun hvis udlejnigen forløber godt, vil man opføre tårn nummer to.

I de oprindelige planer var det også tanken, at gangbroen mellem de to bygninger skulle være offentlig. Men kommer tårn nummer to - og dermed broen - så bliver der ikke adgang for offentligheden.

Københavns Borgerrepræsentation skal behandle anmodningen om de indskrænkede ønsker i morgen torsdag.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik