Plan mod parallelsamfund omfatter 50.000 danskere

Regeringens nye plan omfatter flere boligområder, hvor personer med dansk og vestlig oprindelse er i flertal.

Regeringens plan mod parallelsamfund omfatter op mod 50.000 danskere.

Det skriver Jyllands-Posten.

I en lang række af de områder, som rammes af planen er danskere eller personer med vestlig baggrund i flertal, viser en gennemgang, som avisen har foretaget. 

I 20 af de 57 boligområder, som rammes, er personer med ikkevestlig baggrund en minoritet, og flere steder udgør personer med dansk og vestlig oprindelse mere end to tredjedele.

Det står i kontrast til, at regeringen begrunder flere af sine nye initiativer med, at "for mange børn i udsatte boligområder lever isoleret fra det danske samfund" og "kun sjældent møder danske børn" og ikke lærer det danske sprog godt nok, skriver Jyllands-Posten.

I sin nye plan lægger regeringen blandt andet op til, at børn i de såkaldt udsatte boligområder skal i obligatorisk dagtilbud 30 timer om ugen fra de er et år. 

Ellers trækkes forældrene i børneydelse. I disse områder skal udlejere af almene boliger også lettere kunne opsige beboernes lejekontrakter, hvis en ejendom sælges.

Et af de omfattede boligområder er Søndermarksvej i Fredericia. Her har 73 procent dansk oprindelse. Derfor undrer det afdelingsformand Harald Peter Rasmussen, at de cirka 1200 beboere skal underlægges nye regler:

- Det synes jeg egentligt ikke er fair. For vores vedkommende er det utidig indblanding, for jeg ser ikke, at vi har så store problemer, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik