Pladsmangel: Klasselokaler kan blive rykket udenfor

Mangel på plads betyder nu, at Københavns Kommune undersøger muligheden for at eleverne kan undervises uden for hele året.

Eleverne vil få masser af frisk luft, hvis Københavns Kommune beslutter, at de såkaldte udeskoler, hvor undervisningen skal foregå udendørs året rundt, bliver til virkelighed. 

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation vedtog torsdag budgetaftalen for 2018. Her er der enighed om, at tre forvaltninger skal undersøge, om der kan indføres udendørs undervisning på Nørrebro, skriver Berlingske. 

Det drejer sig om Nørrebro Park Skole og Blågårdskole, hvor der vil kunne optages flere elever, end der er plads til i klasselokalerne. Eleverne skal så skiftes til at modtage undervisningen udenfor.

Jakob Næsager fra de Konservative kalder idéen for ussel.

 - Der ligger ikke nogen pædagogiske principper bag det her, og der er ingen højere læringstanke med at rykke ud. Det er ren og skær nød, fordi der ikke er tag over hovedet til klasserne. Det gør mig nervøs, og jeg synes ikke vi kan være det bekendt, siger Næsager til Berlingske.

Hos socialdemokratiet i borgerrepræsnetationen er man positivt stemt over for forslaget. Her har man gjort sig tanker om, hvordan undervisningen kan foregår hvis det for eksempel øsregner.

 - Vi laver jo ikke en løsning, som er baseret på at solen skinner hver dag. Vi ved, at der regner i Danmark, og at der er sne om vinteren, men lige præcis dét kan være en del af læringen i fx natur og teknik, siger Jonas Bjørn Jensen, der er medlem af Børne- og Ungdomsudvalget for socialdemokratiet til Berlingske.

Hvis udeskolerne bliver vedtaget, så vil de væggeløse klasselokaler først blive en realitet i 2021. Her vil fem klasser om dagen skulle flytte undervisningen ud af klasselokalerne. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik