Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau Scanpix

Pinds afløser vil sætte københavnerdagsorden i Folketinget

Der er brug for investeringer i trafik og fokus på boligmangel i hovedstadsområdet, mener Martin Geertsen, der skal afløse Søren Pind i Folketinget.

Det var ikke den helt store overraskelse for Martin Geertsen fra Venstre, at hans partifælle Søren Pind - der er uddannelses- og forskningsminister - nu træder tilbage.

Martin Geertsen har godt kendt til Søren Pinds overvejelser om at forlade dansk politik, fortæller han. 

- Det er umådelig trist for Venstre. For Søren er en politisk idéudvikler af de helt store. Og så er han jo bare - og det er sagt i al kærlighed - en kæmpe original, siger Martin Geertsen.

Martin Geertsen, der sidder i regionsrådet i Region Hovedstaden, er ikke i tvivl om, hvad folketingsmandatet skal bruges til.

- København har sine udfordringer. Jeg synes, der er behov for, at nogen sætter en tydelig københavnerdagsorden i Venstres folketingsgruppe, fortæller han.

- Der er i særlig grad behov for at kigge på trængselsudfordringerne. Vi har markant behov for investeringer i hovedstadsområdet - dels i forhold til privatbilisme og dels i forhold til den kollektive trafik. Derudover ved vi, at vi mangler boliger. Der ser jeg også gerne, at regeringen og Folketinget spiller en langt mere aktiv rolle i forhold til at afhjælpe de problemer, lyder det fra Martin Geertsen. 

Læs også Søren Pind stopper som minister og forlader dansk politik

Bliver siddende i regionsrådet

Martin Geertsen var Venstres spidskandidat ved regionsrådsvalget i november sidste år. Her fik han 23.754 personlige stemmer. 

Jeg synes, der er behov for, at nogen sætter en tydelig københavnerdagsorden i Venstres folketingsgruppe.

Martin Geertsen, V. 

Og han bliver siddende i regionsrådet sideløbende med folketingspladsen, oplyser han.

Martin Geertsen og Søren Pind har kendt hinanden siden 1990'erne, hvor Geertsen var kampagneleder, da Søren Pind første gang stillede op til Borgerrepræsentationen i København.

Siden blev Geertsen selv valgt til Borgerrepræsentationen, og i 2011 blev han også valgt til Folketinget. I 2015 rakte stemmerne til en plads som stedfortræder for Søren Pind.

- Søren har jeg kendt gennem 25 år. Så på det personlige plan er det nogle triste dage, eftersom jeg ikke skal have Søren som politisk samarbejdspartner mere, siger Martin Geertsen.