Pind om Nørrebro-uromagere: Tåber, der skal bag tremmer

Det skal ikke slippe ustraffet hen, når unge drenge terroriserer værtshuse på Nørrebro, siger justitsminister

Justitsminister Søren Pind fra Venstre kalder det uacceptabelt, at værtshuse på Nørrebro bliver chikaneret af unge drenge og mænd med indvandrerbaggrund fra lokalområdet.

Læs også: Værtshuse trues: De siger, Nør­re­bro hører under sha­ria

Det har gjort ministeren så forarget, at han i et opslag på Facebook skriver:

- Det er fuldstændigt uacceptabelt at unge indvandrere hærger Nørrebro og presser penge af værtshuse.

- Jeg har bedt Københavns Politi om en redegørelse om indsatsen overfor de unges uro, hærgen og beskyttelsespenge på Nørrebro. Tremmerne venter, fortsætter han.

Sagen kom frem, da værtshusejere- og medarbejdere onsdag morgen stod frem i Radio24syv og berettede, at ban­de­med­lem­mer fra områ­det chikanerer deres barer. Det fortæller blandt andre Heidi Dyrnesli, der arbejder på Café Heimdal.

- For nylig kom nogle unge mænd ind på baren og råbte, at alle gæster skulle for­lade ste­det. De råbte så, at ste­det til­hø­rer dem, og at Nør­re­bro hører under sha­ria, så der ikke måtte drik­kes alko­hol, siger hun til Radio24syv.

Medarbejderne fortæller desuden også, at de unge drenge vil have såkaldte "beskyt­tel­ses­penge" og bruger trusler og hærværk som pressionsmidler.

Samtidig har de oplevet, at der er blevet kastet sten gennem ruderne, og at de unge bandemedlemmer proklamerer, at Nørrebro hører under sharia, hvilket ifølge Søren Pind også er uhørt.

- De skal hverken true ejerne eller gæsterne og de skal ikke stå og gale op om, at Nørrebro er en sharia-zone, skriver Pind også i sit opslag. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik