Pind kaldes i samråd: Hvor er politiet i de udsatte områder?

- Det rammer os lige i røven igen, hvis vi træffer for kortsigtede beslutninger, siger Mattias Tesfaye om politiets manglende tilstedeværelse i de udsatte områder.

Socialdemokraterne kalder nu Venstres justitsminister Søren Pind i samråd om det forebyggende arbejde i udsatte områder.

Det sker i forlængelse af den aktuelle sag i Ballerup, hvor en 25-årig rocker ifølge TV 2's kilder er blevet dræbt og muligvis parteret. 

Det fortæller folketingsmedlem for Socialdemokraterne Mattias Tesfaye til TV 2 Lorry.

- Den aktuelle sag i Ballerup er et eksempel på, at der er behov for, at politiet laver forebyggende arbejde i de udsatte områder, hvis ikke banderne skal have lov til at sætte sig på et område, siger han til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Politiet skal ikke kun komme ud i de udsatte områder, når det brænder. Al erfaring viser, at forebyggende arbejde er den bedste investering i forhold til at få bekæmpet bandekriminialtet i udsatte boligområder. 

I november 2015 besluttede et flertal i Folketinget, at et højt indsatsniveau i udsatte boligområder skulle fortsætte, og det er den aftale, Socialdemokraterne frygter, at Søren Pind ikke efterlever.  

- Vi er nervøse ved, om Søren Pind lever op til sit løfte om at prioritere politiets ressourcer til de boligområder, hvor der tidligere har været for meget kriminalitet, men hvor vi i senere år har været inde i en god stime, siger Mattias Tefaye til TV 2 Lorry.  

- Vi vil have, at det, vi har aftalt med Pind, nemlig at der skal være ressorcer til, at politiet kan lave forebyggende arbejde i udsatte områder, det skal efterleves, tilføjer han.  

Mattias Tesfaye fortæller, at boligselskaberne i de udsatte områder i praksis kan se, at aftalen fra sidste efterår ikke virker.  

Politikeren refererer blandt andet til en artikel i magasinet Boligen, hvor politikommissær Lars Lypart fra Københavns Vestegns Politi bekræfter, at politiets tilstedværelse i de udsatte områder halter

Politiet er for tiden under et stort pres med grænsekontrol og diverse bevogtningsopgaver, men Tesfaye mener, det er en farlig løsning at flytte ressourcerne fra det forebyggende arbejde i de udsatte områder.

- Jeg anerkender, at der er enormt pres på politiet, og derfor kan det måske virke som en nem løsning at flytte ressourcer fra det forebyggende arbejde, men jeg er nervøs ved, at den nemme løsning kan blive den dyreste og den dummeste løsning, siger Mattias Tesfaye til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Det rammer os lige i røven igen, hvis vi træffer for kortsigtede beslutninger.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

julehjælp

playFra corona-hjælp til julehjælp: Ubenyttede gavekort gives videre til trængende

Snorre Byrial Pedersen

playJulegaver til hjemløse er et hit – sådan kan du hjælpe

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere