Pihl tager flere med sig i faldet

Der skulle ikke gå meget mere end 10 dage, før den konkursramte entreprenørkoncern Pihl & Søn har trukket de første underleverandører med sig i faldet, skriver Jyllands-Posten.

»Vi har mange klienter, der er blevet ramt eller vil blive det af konkursen i Pihl & Søn. For nogle af dem er det så alvorligt, at hvis de ikke gennemfører drastiske tiltag, ender det i en konkurs,« siger advokat Gert Nissen fra advokatfirmaet Lett.

Han har flere, der har bevæget sig ind under konkurslovens regler og nu forhandler med leverandørerne om en såkaldt akkord. De er ramt af, at de ikke får honorar for det arbejde, de udfører eller har udført for Pihl & Søn, så mangler de penge i kassen til at betale deres egne underleverandører, og så ender en del i en situation, hvor konkursloven skal i anvendelse.

»Drastiske tiltag vil ofte være en finansiel rekonstruktion, hvor underleverandørens egne kreditorer bliver kontaktet og spurgt, om de vil acceptere en akkordordning, hvor de slår en streg over en del af deres tilgodehavende,« siger Gert Nissen.

Pihl & Søn blev den 26. august erklæret konkurs, og som en af de allerstørste entreprenørkoncerner vil det trække dybe spor. Gert Nissen er »100 pct. sikker på«, at Pihl & Søn vil trække andre konkurser med sigEn virksomhed som Roust Spær ved Varde har allerede meddelt, at den er nødt til at fyre hver anden. Det bliver næppe den sidste virksomhed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Ventetid på køreprøver spreder sig til transportbranchen

playDaniel og Delshad sidder fast i deres uddannelse - venter måneder på lastbilkørekort

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere