Pihl-konsortier er fortsat med i kampen om store opgaver

Tre af landets største offentlige bygherrer, Femern A/S, Banedanmark og Metroselskabet, er enige om, at det ikke diskvalificerer en række prækvalificerede entreprenørkonsortier, at Pihl & Søn er deltager i konsortierne, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Der er tale om en ganske ekstraordinær situation, som ingen nedskrevne regler regulerer, og udbudsreglerne har til formål at sikre konkurrence og ikke gennem unødig formalisme at begrænse den. siger Niels Sørensen, kontraktchef i Banedanmark på den nye København-Ringsted jernbane.

Her er Pihl sammen med Aarsleff A/S prækvalificeret til projektets formentlig største enkeltopgave, fire kilometer tunnel.

Aarsleff har over for Banedanmark oplyst, at virksomheden overtager Pihls forpligtelser. På den baggrund går udbudsprocessen videre med Aarsleff alene udenpartner.

Holdningen er den samme hos Femern A/S og Metroselskabet. Sidstnævnte har dog valgt at genudbyde en entreprise på Nordhavns-metroen, hvor Pihl er konsortiets såkaldte førsteskriver.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natascha Artikelfoto

playNatascha er tilbage i arbejde efter trafikuheld: "Her kan jeg mærke, at folk tror på mig"

SAS Scandinavian Airlines

Corona giver SAS største underskud i selskabets historie

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere