Pia Kjærsgaard raser mod hærværk: Noget svineri!

Folketingets Formand, Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti, er rasende over aftenens sene hærværk mod Christiansborg.

Folketingets Formand Pia Kjærsgaard kalder hærværket mod Christiansborg for noget svineri. Foto: Nils Meilvang / Scanpix & Det Konservative Folkeparti

"Det er noget svineri og totalt henne i vejret!"

Dansk Folkepartis tidligere formand og den nuværende Formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard, er klar i spyttet, når det kommer til hendes holdning til gårsdagens hærværk mod Christiansborg.

Det er blevet begået af nogle møgunger, og jeg har meget svært ved at sætte mig ind i deres tankegang.

Pia Kjærsgaard, Formand, Folketinget, Dansk Folkeparti

- Det er blevet begået af nogle møgunger, og jeg har meget svært ved at sætte mig ind i deres tankegang, siger hun til TV 2 Lorry.

Københavns Politi ved endnu ikke, hvem der har begået hærværket, men de modtog anmeldelsen sent i går aftes ved 23.12-tiden.

Videoovervågning har dog opfanget flere maskerede personer kaste med malingen på Folketingets hoveddør i Rigsdagsgården.

Læs også Hærværk på Christiansborg i nat

- Det er ret nyt endnu, så vi ved ikke så meget mere om det. Jeg er kun lige kort blevet orienteret om det og først på vej ind i Folketinget nu her, siger Pia Kjærsgaard om de tre meter høje stænk med hvid maling.

Det er ikke første gang, at maling bliver brugt til at begå hærværk mod Christiansborg og politikerere. Selvom farven hvid normalt symbolisere renhed og uskyld var det næppe budskabet fra gerningsmændene.

Maling før anvendt mod politikere

I 2003 angreb medlemmer af græsrodsbevægelsen Globale Rødder den daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, Venstre.

Det er demokratiets højborg, og derfor er det langt fra i orden, at det det nu er sket igen.

Pia Kjærsgaard, Formand, Folketinget, Dansk Folkeparti

Det skete inde på Christiansborg på gangen uden for et møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor politikerne havde diskuteret Danmarks militære deltagelse i Irak, skriver Ritzau.

Her blev Anders Fogh Rasmussen overhældt med rød maling, der også ramte daværende udenrigsminister Per Stig Møller.

Aktivisten blev hurtigt overmandet af to af Folketingets sikkerhedsfolk og ført bort, mens han råbte til Fogh:

- Du har blod på hænderne.

Læs også Stor renovering på vej til Christiansborg

Siden dengang har Folketinget skærpet sikkerheden på Christiansborg. Det er også sket i lyset af den skærpede terrortrussel efter flere angreb i Europa de senere år.

- Det er demokratiets højborg, og derfor er det langt fra i orden, at det nu er sket igen, siger Pia Kjærsgaard om den hvide maling på hoveddøren, der i morges mødte politikerne på Christiansborg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik