Pia Christmas håber på et comeback

Løsgængeren Pia Christmas-Møller skal sikre flertal for regeringen og DF's politik.

  - Min intention er ikke at være dyr, men god.
      Sådan lyder det fra løsgængeren, den tidligere konservative leder Pia Christmas-Møller, da hun torsdag eftermiddag går ind til forhandlingerne i Finansministeriet om en såkaldt sundhedspakke.
      Pia Christmas-Møller sidder pludselig med det afgørende 90. mandat, efter at Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen har forladt forhandlingerne og smækket med døren.
      Det skete i protest mod ikke at være kommet igennem med krav om at forbedre forholdene på en række sygehuse i Udkantsdanmark.
      Selv kræver Pia Christmas-Møller beskedent, at alle uddannelsesinstitutioner får gratis trådløst netværk, samt at hjerteskadede patienter får et genoptræningscenter.
      Det er krav, som både Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, og økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) beskriver som "sympatiske".
      Pia Christmas-Møller skal dog ikke alene sikre flertallet for sundhedspakken.
      Løsgængeren - der tidligere har frarådet vælgerne at genvælge VK-regeringen - skal også agere redningskrans for de allerede indgåede aftaler, Per Ørum Jørgensen har skrevet under på i forbindelse med forhandlingerne om den økonomiske 2020-plan.
      - Det, som ligger på bordet, har ikke skræmt mig væk. Der er noget, hvor man kan sige, at det værste, som der sker, er, at der ikke sker noget. Men tingene ser fornuftige ud, siger Pia Christmas-Møller.
      Hverken løsgængeren eller Brian Mikkelsen ønsker at kommentere forlydender om, at hendes virkelige pris er en tilbagevendende til De Konservative. Og ikke mindst en folketingskreds som kan give Pia Christmas-Møller mulighed for atter at blive valgt.
      Selv kalder Pia Christmas-Møller den diskussion for "smagløs", mens Brian Mikkelsen ikke mener, at den er "aktuel".
      - Det er slet ikke noget, vi har drøftet, forklarer økonomi- og erhvervsministeren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik