Peter Arnfeldt sigtes for lækageforsøg

Københavns Politi sigter tidligere spindoktor Peter Arnfeldt for at have forsøgt at lække Thornings skatteoplysninger.

Tidligere spindoktor Peter Arnfeldt sigtes for at have tilbudt at lække fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold til Ekstra Bladet, oplyser TV2 News.

Peter Arnfeldt, der er tidligere spindoktor for Venstres forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen, risikerer seks måneders fængsel, hvis han dømmes skyldig.

Arnfeldt blev i sidste uge afhørt af skattekommissionen, der skal forsøge at afdække, hvem der lækkede de fortrolige skattepapirer om den daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S).

Han er ligeledes mistænkt for at have lækket de fortrolige oplysninger til BT, oplyser TV2.

Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard har beskyldt Arnfeldt for at være parat til at videregive de fortrolige oplysninger fra skatteafgørelsen, der endte med at frifinde Thornings mand, Stephen Kinnock, for skattepligt.

Ifølge Kjærgaards forklaring for kommissionen lykkedes det ham aldrig at få fingre i afgørelsen. Alligevel har politiet altså tilsyneladende valgt at rejse sigtelse for at forsøge at lække oplysningerne til Ekstra Bladet.

Arnfeldts advokat, Henrik Stagetorn, understreger, at han ikke ved, hvad der ligger til grund for sigtelsen.

- Men jeg gætter på at det primære formål er mere formelt at undgå, at der indtræder forældelse, siger Henrik Stagetorn til TV2 News.

Henrik Stagetorn vil ikke kommentere, hvorvidt politiet har troet på Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaards forklaring frem for

Peter Arnfeldt, da skattekommissionen i sidste uge afhørte de to om skattelækagen.

- Vi er overrasket over sigtelsen. For i marts måned udtalte politiet på skrift, at de ikke mente, der var grundlag for at rejse en sigtelse. Det har de altså ment nu, konstaterer advokaten over for tv-stationen.

- Politiet har en helt anden udlægning af sidste uges afhøringer, end jeg har. Det er en situation, vi er kede af, siger han.

Ifølge Ekstra Bladet var det tilbage i efteråret 2010, at

Peter Arnfeldt skulle have forsøgt at lække den fortrolige skatteafgørelse. Sagen risikerer at blive forældet, hvis politiet ikke rejser sigtelse inden for to år.

BT skrev om de fortrolige skattepapirer, men det skete først cirka et år senere op til folketingsvalget i 2011.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik