Perspektiv – Hvorfor fylder hvide ældre mænd så meget?

Det er med stor sandsynlighed en ældre, hvid mand, som mange ser for sig, når de fx. tænker ’forsker’. To unge, kvindelige forskere undersøger hvorfor. Mød dem i Perspektiv.

Det er ikke hverdagskost, at to unge, kvindelige forskere sidder og diskuterer deres arbejde i fjernsynet – som i denne udgave af Perspektiv. De to forskere, Sabrina Vitting Seerup fra Københavns Universitet og Tess Skadegaard Thorsen fra Aalborg Universitet, kan ikke selv mindes at have set det før. 

Mød ph.d.-studerende Sabrina Vitting Seerup, Københavns Universitet, og ph.d-studerende Tess Skadegaard Thorsen, Aalborg Universitet i Perspektiv.

Og det er lige netop det, som denne udgave af Perspektiv handler om. Hvem er det, der får lov til at komme til orde og blive set i danske medier, forskning og kulturliv. 

Eller sagt med andre ord, hvordan er forskellige grupper i samfundet er repræsenteret i det offentlige liv og på hvilken måde kommer de til orde?

Det vi ser, skaber vores billede af virkeligheden 

Bliver unge fyre med indvandrerbaggrund altid fremstillet som kriminelle i danske film, og er det altid en ældre, hvid mand, der spiller forsker i film eller optræder som ekspert på tv? 

Det er ifølge de to forskere ikke ligegyldigt. Det kan nemlig have stor betydning for, hvad fx unge kvinder ser som mulige karriereveje senere i livet, hvis de aldrig har oplevet kvindelige forskere i medier og kulturliv. 

Se med i denne udgave af Perspektiv og bliv klogere på, hvad mangel på forskellighed i medier og kulturliv kan betyde for vores opfattelse af virkeligheden – og vores egne muligheder.

SE PERSPEKTIV - OG BLIV KLOGERE!

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival

playArrangører overvejer lyntest af deltagere på Roskilde Festival

roskilde festival

Roskilde Festival klar til 2021: 29 navne er klar

Statue løftes ved Glyptoteket

playHer bliver 116 år gammel statue flyttet for første gang

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere