Personalemangel lukker afdeling

Sct. Hans har lukket 12 pladser til psykisk syge patienter, der er dømt for meget personfarlig kriminalitet, skriver politiken.dk.

Og det er ikke fordi, der er mindre behov for disse sengepladser. Tvært om så har belægning på afdelingen på det psykiatriske hospital i Roskilde været stigende, inden afdelingen måtte lukke i midt i december.
Det sker på grund af personalemangel. Det er ikke muligt at få sygeplejersker til afdelingen, og til sidst var det ikke længere forsvarligt at drive den.
»Alle har oplevet, at det er svært at rekruttere sygeplejersker. Vi er et lille og specielt hjørne af psykiatrien, der er mange fordomme omkring, fordi vores patienter er dømt for meget personfarlig kriminalitet. Det fordrer et særligt engagement at søge et job her blandt vanskelige, provokerende og til tider truende patienter«, siger Helle Hougaard, ledende overlæge ved den retspsykiatriske afdeling R på Sct. Hans Hospital, til politiken.dk.
Mens afdelineg er lukket, er der overbelægning på andre psykiatriske afdelinger, for patienterne er både så dårlige og farlige, at det hverken ville være forsvarligt for dem selv eller omgivelserne, at de ikke var indlagt.
»Ventelisten her er vokset, så dem, der for eksempel sidder i varetægt i fængslet må vente længere der. Lige som andre afdelinger må rumme patienterne på trods af deres svære problemer. Overbelægningen gør at der lettere opstår konflikter«, vurderer Helle Hougaard over for politiken.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik