Kvinde smittet med mæslinger: Sad i venteværelse med andre patienter

En kvinde fra Rudersdal er konstateret smittet med mæslinger. Hun er nu indlagt i isolation.

En person er smittet med mæslinger og er indlagt i isolation. 

Inden indlæggelsen opholdt den smittede sig i et venteværelse hos sin egen praktiserende læge med andre patienter, oplyser Styrelsen For Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Statens Serum Institut oplyser til Ritzau, at den smittede er en kvinde i 50'erne fra Rudersdal Kommune.

Kvinden er blevet smittet efter en skiferie i Val Thorens i Frankrig, hvor også en mand fra Fyn er blevet smittet.

quote Alle, der har været i venteværelset samtidig med den smittede person, vil blive kontaktet af deres læge. Så hvis man ikke får en henvendelse, skal man ikke være bekymret

Hanne Borch-Christensen, overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed

Mæslinger er meget smitsomt, og Styrelsen for Patientsikkerhed sikrer nu i samarbejde med kvindens læge, at personer, der har siddet i venteværelse med den smittede kvinde, bliver kontaktet og får tilbud om relevant behandling.

Kvinden har ikke fået vaccinen og heller ikke har haft mæslinger som barn.

- Mæslinger er først indført i børnevaccinationsprogrammet i 1987. Derfor er en stor andel af befolkningen født før det tidspunkt ikke vaccineret mod mæslinger. De fleste af dem har haft sygdommen, men de, der ikke har, kan risikere at blive smittet, siger Hanne Borch-Christensen, overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Meget smitsomt

Hun peger på, at man i så fald har mulighed for at blive vaccineret gratis:

Både børn og voksne kan blive meget syge af mæslinger. Fra 1. april 2018 har det været gratis for alle at blive vaccineret mod mæslinger, og man kan få vaccinen hos egen læge. Så for voksne, der ikke har haft sygdommen, er det en rigtig god ide at få vaccinen, siger Hanne Borch-Christensen og peger på, at mæslinger kan få alvorlige følger:

- Bliver man syg af mæslinger kan man risikere alvorlige komplikationer såsom mellemørebetændelse, lungebetændelse eller hjernehindebetændelse, siger Hanne Borch-Christensen.

Har man symptomer på mæslinger, og er man ikke vaccineret eller har haft sygdommen, skal man ringe til sin læge. Man skal ikke møde op uanmeldt, da mæslinger er meget smitsomt, og man dermed risikerer at smitte andre i venteværelset.

I den pågældende sag får alle, der har siddet i venteværelset i samme tidsrum som den mæslingeramte patient (kvinden, red.), direkte besked.

- Alle, der har været i venteværelset samtidig med den smittede person, vil blive kontaktet af deres læge. Så hvis man ikke får en henvendelse, skal man ikke være bekymret, siger Hanne Borch-Christensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik