Pensionister på 300 kilometer lang cykeltur

Normalt sidder de på plejehjem, men de næste tre dage får de ældste borgere vind i håret, når organisationen Cykling Uden Alder triller mod Malmø.

5.A på Vedbæk Skole er klar ved gryderne. De skal servere mad til omkring 30 mennesker, så både nye kartofler og gammeldags æblekage skal være klar når en stor flok ældre kommer til frokost. Det er organisationen Cykling Uden Alder, der står bag arrangmentet.

- Vi har solskin og medvind, så hvad mere kan vi forlange, siger Søren Steffensen som har stået for at arrangere organisationens tredje udlandstur på tre år.

Denne gang går ruten fra Lyngby til Malmø, undervejs får de frokost i Vedbæk inden de skal på rundtur ved Kronborg Slot i Helsingør.

- Det er dejligt at komme ud i en den flotte natur sammen med en masse mennesker. Det er godt at komme ud og se noget andet end plejeboligen, og snakke med nogle andre mennesker. Det er en stor oplevelse, siger Erik Lauritzen på 81 år.

Cykling Uden Alder er et projekt der startede i 2013, som skal være med til at øge mulighederne for ældre på plejehjem. 

Siden starten har projektet bredt sig til 66 Kommuner og 25 andre lande har allerede taget konceptet til sig.

Men det startede egentlig med en simpel handling.

- Jeg kørte hver dag forbi den samme ældre herre som sad på en bænk ude foran et plejehjem og slikkede sol. Jeg tænkte, at han nok trængte til at komme lidt ud. Jeg fik fat i en gammel rickshaw og spurgte plejehjemmets ansatte, om der mon var nogle der var klar på en tur, Siger Ole Kassow, der er stifter og formand for Cykling Uden Alder.

Når karavanen af trehjulede cykler i morgen tager ud i det svenske landskab kommer de blandt andet forbi Barsebäck og en isfabrik hvor den svenske gruppe, Cykling Utan Ålder tager i mod.

Turen er godt 300 kilometer lang og slutter på torsdag.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik