Pensionerede dommere vikarierer i retten

Selvom man er gået på pension, kan man stadig give en hånd med. Det gør pensionerede dommere blandet andet i Retten i Roskilde.

Når sagerne hober sig op og ventetiden bliver for lang, så har blandet andet Retten i Roskilde mulighed for at række på et korps af pensionerede dommere.

Ordningen har været mulig siden juli sidste år, og er en stor hjælp ved fx sygdom.

- Borgerne slipper jo for længere ventetid i sagsbehandlingen, når vi kan kalde en rutineret reserve ind i en tilspidset situation, siger retspræsident i Roskilde Jørgen Lougart til Ritzau.

På Aalborg Universitet er arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen vild med tilkaldeordningen og så gerne, at lignende vikarordninger blev udbredt til andre sektorer.

- Der er jo meget ekspertise og erfaring, der forsvinder ud nu med de store årgange fra 1940'erne, og mange af dem er friske nok og kan sagtens bidrage, hvis arbejdstiden er mere fleksibel end en fuldtidsstilling, siger Flemming Ibsen.

Det ser man blandt andet i vikarbureauet SETA, der har specialiseret sig i at etablere kontakt mellem seniorvikarer og virksomheder. Her oplever medejer Robin Kofod Eggli, at den alderstegne arbejdskraft er i høj kurs.

- Det, vi hører fra virksomhederne, er, at seniorernes fleksibilitet er vigtig, og at det vejer tungt, at de selv aktivt tilvælger at arbejde, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik