Penkowa: Sagen har hængt som en sort sky

Milena Penkowa må vente to uger på at finde ud af, om Københavns Byret finder hende skyldig i groft dokumentfalsk eller ej.

Den tidligere hjerneforsker Milena Penkowa skal to uger yderligere på pinebænken.

Det står klart, efter at en dommer i Københavns Byret tirsdag har valgt at udskyde domsafsigelsen i Penkowa-sagen på grund af sagens kompleksitet.

Milena Penkowa er anklaget for groft dokumentfalsk over for Københavns Universitet. Hun har været sigtet siden marts 2011.

Sagen er blandt andet kompleks, fordi der skal tages stilling til juridiske teknikaliteter omkring afvisning og forældelse, ligesom de mange vidneudsagn i sagen bærer præg af at omhandle begivenheder, som ligger ti år eller længere tilbage i tiden.

Milena Penkowa fik tidligere i dag det sidste ord, inden dommer Karen Duus Mathiesen og sagens to domsmænd trak sig tilbage for at afgøre hendes skæbne.

- Jeg ved godt, at temperamentet nogle gange er løbet af med mig her i retten, men gennem de seneste snart fem år har den her sag hængt som en mørk sky over mit liv. Jeg er blevet sammenlignet med Kurt Thorsen (svindeldømt byggematador, red.). Det er groft, når man ikke er dømt, sagde Milena Penkowa blandt andet.

Hun fortalte også, at det har været en stor belastning, at hendes person har haft så stor bevågenhed i medierne.

Dommen i sagen mod Milena Penkowa afsiges 30. september.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brand ishøj

Beboer løsladt efter voldsom brand i Ishøj

retten i Roskilde

78-årig dømt for hvidvask af næsten 50 millioner kroner

brand ishøj

Beboere skal genhuses efter brand i Ishøj

Maria-sagen

Politiet leder nu efter forsvundne Maria i skovområde - frygtes dræbt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere