Foto: TV 2 Lorry (Arkiv)

Penkowa brugte sin forbindelse til Sander

Penkowa brugte sin nære forbindelse til daværende minister Helge Sander for at fremme karrieren, skrive avis.

Hjerneforskeren Milena Penkowa brugte i 2009 sine nære forbindelser til daværende videnskabsminister, Helge Sander, i et forsøg på at fremme sin karriere på Københavns Universitet.
Det skriver Weekendavisen fredag.

Bladet er kommet i besiddelse af en mail, som hun i august 2009 sendte til sin nærmeste chef, institutleder Albert Gjedde. I mailen skriver hun, at hun "om en uge mødes med Helge", og at hun i den anledning vil "drøfte min ansættelsesmæssige situation" med ham.
Ifølge Weekendavisen arbejdede Milena Penkowa på dette tidspunkt kraftigt på at få et professorat på universitetet, og to måneder senere blev hun da også ansat i et et-årigt professorat hos netop Albert Gjedde.

Institutlederen afviser over for Weekendavisen, at opfyldelsen af Milena Penkowas ønske om at blive professor skulle have nogen sammenhæng med hverken hendes mail eller hendes gode kontakter til ministeren:
- Hun stod til at kunne få et professorat på et helt andet institut, og det syntes jeg ikke gav mening, når hun nu er hjerneforsker, siger Albert Gjedde til avisen.

- Hensigten med ansættelsen var derfor at få tid til at lave et opslag til et fem-årigt professorat, som hun så kunne søge, hvis hun havde lyst. Milena Penkowa var jo en anerkendt forsker, og dengang anede vi intet om de belastende sager, siger han.