Kommunerne modtager 25.000 kroner for hver flygtning, de har fået i arbejde. Foto: Asger Ladefoged, Scanpix

Penge får flygtninge i arbejde: Disse kommuner får flest

På kun et år er antallet af flygtninge i arbejdet steget markant på landsplan, og det udløser store bonusser til de kommuner, der har fået flest ind på arbejdsmarkedet.

Flygtninge strømmer ind på arbejdsmarkedet. Fra slutningen af 2016 og et år frem er antallet af flygtninge og familiesammenførte i arbejde steget fra 5.600 til 9.200 personer på landsplan. Det svarer til en stigning på hele 60%.

For de kommuner, der har været bedst til at føre flygtninge ind på arbejdsmarkedet, venter der en klækkelig bonus. For hver person, der er kommet i arbejde, udbetaler Udlændinge- og Integrationsministeriet nemlig 25.000 kroner.

Læs også Vejen til integration går gennem køkkenet

I TV 2 Lorrys sendeområde har København fået flest personer i arbejde. I hovedstaden er der siden slutningen af 2016 kommet 112 flere flygtninge i arbejde. Det giver en bonus fra staten på 2.800.000 kroner.

Udover København har både Roskilde, Køge og Helsingør fået henholdsvis 69 i Roskilde og 55 i både Køge og Helsingør ind på arbejdsmarkedet. Her venter derfor 1.375.000 kroner til Køge og Helsingør. Roskilde Kommune modtager 1.725.000 kroner.

Se her, hvilke kommuner i Lorryland, der har fået flest flygtninge i arbejde: 

Her kan du se, hvor mange penge hver kommune i hele landet modtager i bonus.