Pendlerformand om nyt metrotillæg: "Aldrig oplevet lignende"

Kystbanens pendlerformand raser over udsigten til, at metrokunder fra næste sommer skal betale mere for at rejse med toget.

Udsigten til ekstra billettillæg og særlige check in-standere, hvis man fra sommeren 2019 vil rejse med metroen på den nye Cityring, vækker stor opstandelse hos Michael Randropp, der er formand for Pendlerklubben Kystbanen.

- Det er bøvlet, kompliceret og helt uretfærdigt dyrt, siger han til TV 2 Lorry.

Kunderne vil blive afkrævet et såkaldt kvalitetstillæg på 1,60 kroner for at tage metroen i myldretiden og 1,28 kroner for ture, der foregår i de lidt mere stille timer.

Et pendlerkort til to zoner, der i dag koster 395 kroner, får efter åbningen et prisskilt på 475 kroner, hvis brugeren vil have lov at tage metroen: En prisstigning på 20 procent, skriver Politiken fredag. 

Kunderne vil desuden skulle benytte særlige check in-standere på metrostationerne. Ifølge Michael Randropp vil de nye ændringer ramme mange af de rejsende på Kystbanen.

- De skal til at tage stilling til, om de skal bestille periodekort med metro eller ej. Mange af mine medlemmer kører dagligt direkte til lufthavnen. De bruger metroen, når togdriften går ned. Og det sker jo ikke så sjældent. Så nu skal de altså til at betale mere for deres periodekort eller købe en helt ny billet, hvis de fremover skal skifte til metro for at være sikre på at nå frem, siger han.

Aldrig oplevet noget lignende

Michael Randropp kalder prisændringerne et tilbageslag for den kollektive togtrafik. Han mener, det går stik modsat trafikselskabernes ambition om færre produkter og mere gennemskuelighed.

- Trafikselskaberne har jo sammen med Rejsekortet prøvet at bearbejde, at der skal så få valgmuligheder at vælge mellem som muligt. Nu skal kunderne til at tage stilling til, hvor tit togtrafikken går i stykker, og om de skal købe særskilt metrobillet eller betale mere for periodekortet. 

- Aldrig som talsmand har jeg oplevet noget lignende. Af alle de europæiske storbyer, jeg har besøgt, har jeg ikke oplevet, at man har et system, hvor man skal købe særskilt billet for at bevæge sig i samme zone. Det er et farvel til den måde, vi altid har rejst på indtil nu, siger Michael Randropp.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik