Pendlerformand jubler: Det er en champagnedag!

Nyheden om, at Sverige dropper ID-kontrollen har spredt glæde mange steder i hovedstadområdet. Pendlere og erhvervslivet jubler.

I snart halvandet år har pendlerne på tværs af Øresund været hårdt prøvet, da ID-kontrollen dagligt har forsinket og besværliggjort rejsen mellem Danmark og Sverige.

quote Jeg er i drømmeland. Jeg turde ikke tro på det til at starte med, men nu ved jeg, det er sandt.  Det er et drømmescenarie, og i dag er en stor champagne-dag.

 Michael Randropp, Talsmand, Kystbanen

Derfor skaber det også en øjeblikkelig glæde fra dem, der dagligt kæmper med den bøvlede rejse, som nu i fremtiden bliver mere overskuelig.

- Jeg er i drømmeland. Jeg turde ikke tro på det til at starte med, men nu ved jeg, det er sandt. Det er et drømmescenarie, og i dag er en stor champagne-dag, siger Michael Randropp, der er talsmand for Kystbanen, der strækker sig mellem Helsingør og Malmø.

Til at starte med havde pendlerne forventet en periode med id-kontrol på tre eller seks måneder, så derfor kommer nyheden om en ophævelse som en kæmpe lettelse her 16 måneder senere.

- Beskederne er væltet ind fra lykkelige pendlere, der næsten havde indforstået sig med en fremtid med grænsekontrol. Det er helt fantastisk, siger Michael Randropp.

Godt nyt for erhvervslivet

quote Det er ikke bare grå skyer, der trækker væk over hovedstadsområdet, men kæmpe store sorte skyer, der forsvinder fra hele øresund.

 Michael Randropp, Talsmand, Kystbanen

Også i erhvervslivet glæder man sig over nyheden, der får positiv effekt for det fremtidige samarbejde i hele Greater Copenhagen.

Medicinalvirksomheden Ferring, der har til huse i Ørestad, valgte på grund af den svenske grænsekontrol at indsætte en bus til medarbejderne. Det var blevet alt for tidskrævende for dem, hvis de skulle tage toget hjem til Sverige efter endt arbejdsdag.

- Det er behersket glæde, for ting kan jo ændre sig fra dag til dag – og jeg har endnu ikke hørt, hvornår det her gælder fra, lyder det fra Stefan Nielsen, der er HR-chef i Ferring Pharmaceuticals.

Ifølge pendlertalsmanden vil det tage omkring seks ugers tid for DSB, så eneste skuffelse er at ændringen ikke træder i kraft fra i morgen.

- Det er ikke bare grå skyer, der trækker væk over hovedstadsområdet, men kæmpe store sorte skyer, der forsvinder fra hele øresund. Det er ikke mærkeligt, at nyheden kommer på en dag, hvor solen skinner fra en skyfri himmel, siger Michael Randropp.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik