Pendlere har lang vej med tog og bus

Nordsjællændere i en række af de mindre byer har udsigt til længere bus- og togtider, hvis de ikke har råd til at køre i bil ind over den kommende betalingsring, viser sammenligning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.      

I en række af de mindre nordsjællandske byer er det i dag så besværligt at skifte den daglige biltur ind til jobbet i København ud med offentlig transport, at det tager dobbelt så lang tid at nå frem. Det viser en sammenligning, som Venstres Sophie Løhde har lavet på baggrund af tal fra Google Maps og Rejseplanen. Med udsigt til en kommende betalingsring krævede hun i går svar fra transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i Folketingssalen.
- For mange folk er der ikke et alternativ, og mange familier har svært ved at betale den ekstra regning, sagde Sophie Løhde med henvisning til udgiften på 11.000 kroner om året for at krydse betalingsringen dagligt.
Hun fremhævede Ganløse og Nødebo som de mest grelle eksempler med ekstra transporttid på henholdsvis 115 procent og 135 procent, hvis bilen skulle erstattes med bus og tog. Transportministeren kaldte det dog udokumenterede påstande og henviste i stedet til, at investeringerne i motorvejsnettet i hovedstadsregionen kun sparer bilisterne for halvt så meget spildtid i køer i forhold til betalingsringens effekt.
- Vi er da bevidste om, at for nogen er det ikke et alternativ at benytte den kollektive trafik. Mange vil stadig skulle bruge bil, men forhåbentlig vil det også give dem mere plads på vejene. Tid er også penge, sagde transportministeren.
Tidligere i spørgetiden havde ministeren fået lignende spørgsmål fra Dansk Folkepartis Kim Christiansen. Her forsvarede Henrik Dam Kristensen betalingsringen med henvisning til, at det ikke er forbudt at køre i bil, men at indtjeningen vil blive kanaliseret over i at forbedre den kollektive trafik.       

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere