Pendlere forventer bedre service i togene

Når billetpriserne stiger i busser og tog, så må servicen også blive bedre, siger pendlertalsmand på Kystbanen

Togene skal komme til tiden og der skal være siddepladser til alle passagererne, når billetpriserne sættes op til næste år. Sådan lyder kravet fra Michael Randropp, der er talsmand for pendlerne på Kystbanen i Nordsjælland.
- Når man ændrer en pris, så vil der være en del kunder, der forlader butikken, hvis ikke man forbedre produktet. Derfor er vores forventning, at man leverer et bedre produkt, siger Michael Randropp.
- Det vil sige en højere rettidighed, en bedre kapacitet så folk kan sidde ned, og et informationsniveau der gør, at folk får et alternativ, når trafikken bryder sammen, siger han.
- Ellers når man ikke i mål med ønsket om, at antallet af passagerer i den kollektive skal stige med 100 procent. Hvis man hæver prisen, må man også øge servicen, siger Michael Randropp.
SF lovede i store kampagner i valgkampen, at priserne på den kollektive trafik skulle ned med 40 procent. I stedet stiger den i gennemsnit med 3,1 procent i hele landet til næste år. Og den radikale regeringspartner vil ikke love, at den ikke også stiger i 2013.
- Det håber jeg selvfølgelig ikke, men det afhænger af, om DSB får løst deres økonomiske problemer, om dieselpriserne fortsætter med at stige, og om vi får indført trængselsafgiften i København, siger trafikordfører Andreas Steenberg (R).
Heller ikke statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan love, at billetpriserne falder foreløbig.
- Vi sætter billetpriserne ned i takt med, at der er råd til det, siger statsministeren på sit ugentlig pressemøde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere