Pendlere får gratis kontor under sporarbejde

​Egedal tilbyder gratis kontorlokaler for de borgere, der bliver hårdest ramt af sommerens sporarbejde.

I løbet af sommeren vil omfattende sporarbejde forhindre S-tog på strækningen mellem Valby og Frederikssund. Det betyder længere rejsetid for mange af de pendlere, der dagligt tager turen til og fra Hovedstaden.

I stedet vil togbusser fra den 1. juni til 26. august overtage S-togenes ture. DSB har beregnet, at det giver pendlerne en ekstra rejsetid på en time.

Men nu er der godt nyt for nogle af pendlerne.

Egedal Kommune stiller nemlig gratis kontorlokaler til rådighed i Stenløses Kulturhus, så pendlerne ikke spilder deres tid på rejse. Så kan man arbejde der i stedet for at tage togbus til og fra det egentlige kontor.

- Vi forudser, at rigtig mange borgere fra 1. juni pludselig får rigtigt langt til deres arbejdspladser i København, ligegyldigt om de vælger togbusser, bil eller cykel.

- Derfor har vi besluttet at stille gratis kontorlokaler til rådighed her i kommunen, hvor man kan etablere små arbejdsfællesskaber eller få mere tid til at arbejde alene, siger centerchef for Plan, Kultur og Erhverv, Kathrine Buhl Møller i en pressemeddelelse.

Borgernes idé

Idéen kommer faktisk fra pendlerne selv. En gruppe borgere i Egedal valgte nemlig selv at skrive til kommunen for at undgå op til en times forlænget rejsetid:

- Jeg skrev faktisk i desperation til Egedal Kommune, fordi jeg tænkte, at de måske kunne hjælpe, når min rejsetid til og fra arbejde pludselig bliver fordoblet fra 1. juni. Herefter spurgte jeg nogle af mine kollegaer på arbejdet, om de ville være med, hvis ledelsen også kunne se idéen. Heldigvis vil Egedal Kommune gerne stille lokaler til rådighed i kulturhuset, siger Heidi, der bor i Stenløse og arbejder i Erhvervsstyrelsen på Østerbro.

Kontorlokalerne er til rådighed fra fredag den 1. juni til fredag d. 24. august mellem 8:00 - 17:00.

Alle lokaler har borge, stole, Wi-Fi og mulighed for at lave kaffe og te. Hvorvidt det også er muligt at komme med en sjov bemærkning nede ved watercooleren, er fortsat uvist.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik