PCB-rådgivning er rent Klondyke

Kommuner over hele landet er under angreb fra firmaer, der står klar til at løse alle deres PCB-problemer. Men nu advarer både kommuner og en af de førende rådgivere om fænomenet, som kan koste kommunerne dyrt på alle områder, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.      

Vi får mange henvendelser fra firmaer af alle mulige slags, der vil hjælpe os med dette problem. Især hvis man har et aktuelt problem. Men det kan være uhyre svært for en kommune at vide, hvad der er op og ned inden for rådgivning mod PCB-forurening, som er et meget kompleks stof at tage hånd om, siger ejendomschef i Rudersdal Kommune Mogens Kornbo til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I Rudersdal har kommunen været i gang med at PCB-sanere en daginstitution - med succes - men det kostede tre mio. kr. Mogens Kornbo mener, at PCB-usikkerheden er stor, og der er brug for, at staten kommer med en handlingsplan, og så skal den sættes forskning i gang.

De samme toner lyder i Helsingør Kommune, hvor man også har haft praktisk erfaring fra Byskolen, hvor der i en bygning er fundet PCB over grænseværdierne. Kommunen følte, at de var nødt til at handle med det samme og ifølge dem selv med succes.

Men projektleder i ejendomscentret under Helsingør Kommune Birgit Nielsen oplevede ekstrem opmærksomhed fra PCB-firmaer, og det er svært at overskue.

Hos et de førende og internationalt mest PCB-erfarne firmaer, Golder Associates, mener direktør Hans Christian Krarup, at der er for meget kaos på PCB-området.

Markedet er rent Klondyke i øjeblikket. I løbet af uhyre kort tid har alle mulige både kendte og ukendte firmaer en såkaldt erfaren PCB-afdeling. Og det holder bestemt ikke altid. Både offentlige og private bygningsejere med PCB-problemer skal vogte sig, da det både kan blive dyrt og ødelæggende at hyre uerfarne folk, siger direktøren, som samtidig afviser, at hans kritik er ren brødnid.

Hans Christian Krarup råder kommunerne og andre til at tjekke referencer på PCB-firmaer, inden de hyrer nogle.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik