Pavilloner til flygtninge står tomme - så nu lukker kommune dem

Greve Kommune har besluttet at lukke de midlertidige pavilloner til flygtninge opstillet ved Tune, da der er for få flygtninge til at fylde dem.

Der er så få flygtninge i Greve Kommune, at halvdelen af de midlertidige boligpavilloner opstillet ved Tune står tomme.

Derfor har kommunen nu besluttet at lukke dem og i stedet anvise de resterende beboere til andre boliger i Greve.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

De ti boligpavilloner blev opstillet i 2015 i forbindelse med, at Greve Kommune tog imod 102 nye flygtninge, men nu - fire år senere - er der flere ledige boliger end flygtninge i kommunen.

- Der er færre flygtninge i Greve nu end tidligere, så det er rettidig omhu, at vi tilpasser antallet af boliger til antallet af beboere. Samtidig sparer vi penge, som vi kan bruge andre steder i kommunen, siger Morten Dahlin (V), der er formand for Integrations-, Beskæftigelses- og Ungdomsudvalget i Greve Kommune.

Af de ti pavilloner er kun fem beboere på nuværende tidspunkt. De fem beboere er nu blevet varslet om flytningen og bliver nu i stedet anvist til nogle af de 15 ledige flygtningeboliger, der er andre steder i kommunen.

I Greve er der i alt 51 flygtninge, som bliver huset i boliger, sådan som de har retskrav på.

Greve Kommune sparer omkring 400.000 kroner om året i leje af pavillonen i Tune, når den bliver lukket.

Alt imens Greve lukker sin pavillonlejr, så insisterer Rigspolitiet på at holde gang i en 60 millioner kroner dyr, tom teltlejr ved Vordingborg. Det har vores gode kollegaer på TV 2 Øst skrevet om i artiklen her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik