Patrick tog 100 lattergaspatroner dagligt: Jeg hallucinerede

Da Patrick var dybest nede, inhalerede han op til 100 lattergaspatroner. Han troede slet ikke, at det var farligt. Men i dag tager han stærkt afstand.

Det er de bedste 20 sekunder i mit liv!

Lattergas

Mange har nok lagt mærke til, at det flyder med brugte lattergas-patroner på gader og stræder. Men hvor nemt er det for unge at købe? Og hvad er konsekvenserne? TV 2 Lorry sætter i disse dag spot på den farlige tendens.

Sådan var følelsen, da 24-årige Patrick Bennett for første gang inhalerede lattergas til en privatfest.

- Men det er også dér, at det bliver farligt. For så vil man bare have mere og mere, siger Patrick Bennett, da TV 2 Lorry møder ham på den legendariske københavnerbar Rosie McGee's, hvor han arbejder som Sales & event manager.

I en årrække havde Patrick Bennett været hyppig gæst i det københavnske natteliv, hvor lattergassen pludselig blev en fast bestanddel, når han festede. 

- Når man var i byen, sad folk og inhalerede lattergas inde på barene. Man kunne høre, når de skruede "crackeren" på lattergaspatronen og fyldte indholdet i en ballon, siger Patrick Bennett.

50-100 patroner om dagen 

For 2 år siden sank han dybere og dybere ned i et misbrug af patronerne.

quote Når man var i byen, sad folk og inhalerede lattergas inde på barene. Man kunne høre, når de skruede "crackeren" på lattergaspatronen og fyldte indholdet i en ballon.

Patrick Bennett

- Jeg havde en dårlig periode i mit liv med personlige problemer, så jeg søgte bare væk, siger han.

Han begyndte at inhalere lattergaspatronerne alene i sin lejlighed. 

- Det endte med, at jeg tog omkring 50-100 patroner om dagen. Og jeg tog dem hurtigt. På en halv time kunne jeg tage 20. Til sidst begyndte jeg at hallucinere. Jeg besvimede, så ting eller følte ting, som ikke var der i virkeligheden. Jeg havde meget svært ved at huske ting og udtale ord rigtigt, husker Patrick Bennett.

Natklub uden stoffer og lattergas

Han mener ikke, at unge i dag er klar over, hvor farligt det kan være at inhalere lattergaspatronerne, som i modsætning til den lattergas, man får hos tandlægen ikke er blandet med ilt.

Det gjorde han heller ikke selv.

- Rusen virker jo kun i tyve sekunder, og så længe man ikke opdager, at der sker noget farligt, så tror jeg bare, at man kører igennem. Det var i hvertfald, hvad jeg gjorde, indtil jeg fik taget for meget. Og de mennesker, som tog det i min omgangskreds, der er aldrig rigtig sket dem noget. Så det er ikke noget, man rigtigt tænker over, selvom man hører om det i nyhederne, siger Patrick Bennet.

I dag har han kvittet misbruget og arbejder på at relancere Rosie McGee's under et nyt navn: Lily McGee's.

- Der kommer ikke til at være lattergas på Lily. Vi prøver at ramme et mere voksent og modent publikum. Stoffer og lattergas tager vi afstand fra, understreger Patrick Bennett.

Vil du vide mere? Se hele torsdagens dækning af lattergas - vi fortsætter i morgen: 

Som vi afslørede i går er lattergaspatroner meget nemme at få fat på. På bare tre timer fandt vores reporter 9 kiosker i københavnsområdet, hvor teenagere helt uden problemer kunne købe patronerne. Det er nemt at få fat på - og at det er farligt at indtage kan Patrick Bennett bevidne - på et tidspunkt inhalerede han 50-100 lattergaspatroner dagligt.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik