Patrick startede gruppe for ensomme: Nu er han nomineret til pris

Patrick Cakirli delte sin ensomhed med omverdenen på sociale medier. Derefter startede han en Facebook-side, der skal støtte andre ensomme. Det har givet ham en nominering til Fællesskabsprisen.

03:02

"For en uge siden sad Patrick i toget på vej hjem. Deprimeret og uden nogen at tale med. Men så besluttede han sig for at skrive en besked på det sociale medie Jodel. Reaktionen han fik, var mildt sagt overvældende."

Den 26-årige studerende Patrick Cakirli følte sig alene og trist, da han i december skrev en besked på det sociale medie Jodel:

Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går igennem den sværeste periode i mit liv. Jeg sidder på trapperne foran rådhuset fra klokken 14 til 20.

Patrick Cakirli

"Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går igennem den sværeste periode i mit liv. Jeg sidder på trapperne foran rådhuset fra klokken 14 til 20. Jeg har sorte bukser og en Northface taske på". 

Kort efter dukkede 17 mennesker op, og Patrick Cakirli fik sig ikke blot en ny håndfuld venner - han startede en Facebook-gruppe mod ensomhed, der efter bare en måned har fået 6.000 medlemmer. 

Nu er han nomineret til Fælleskabsprisen, hvor 500 mennesker har stemt på ham. 

"Han har på baggrund af sin egen ensomhed – og på trods af egne store udfordringer privat – skabt et fælleskab, der bidrager til at bekæmpe ensomheden hos unge, gamle, mænd, kvinder, dem der har følt sig stemplet som “outsidere”, familiemennesket, alenemoderen, singlen uden børn, teenageren med usikkerhed", står der i nomineringsbeskrivelsen.

Fællesskabsprisen hylder og anerkender hverdagens små helte, der gør noget for fællesskabet, og netop det er Facebook-gruppen "Smilets" mål: 

"For fællesskab og imod ensomhed. Denne gruppe er lavet for at skabe kontakt mellem folk uden det store netværk eller som tumler med nogle ting, de ikke ved, hvor de skal gå hen med". 

Læs også Patrick skrev, at han var ensom - og så dukkede 17 nye venner op

1.000 alene i Hovedstaden

Da TV 2 Lorry først bragte historien om Patrick Cakirli og hans Facebook-gruppe blev 2.000 personer medlemmer efter få dage. I dag er den så stor, at "Smilet" har undergrupper for de forskellige landsdele. 

I "Smilet Sjælland" er der 650 medlemmer, mens der er næsten 1.000 i "Smilet Hovedstaden". 

Her kan man opmuntre og støtte hinanden, men der arrangeres også aftensmad, biografture og skøjteture for ensomme.

Der er andre, der har det dårligt, ligesom jeg har det, så jeg håber, at kunne hjælpe nogle af dem.

Patrick Cakirli

- Jeg håber bare, at andre mennesker vil finde ud af, at de ikke står alene med de her problemstillinger. Der er andre, der har det dårligt, ligesom jeg har det, så jeg håber, at kunne hjælpe nogle af dem, sagde Patrick Cakirli til TV 2 Lorry i december.

Patrick Cakirli er nominrete til prisen blandt 45 andre. Den organisation, der indtil videre har fået flest stemmer, er Forsvindne Personer med 1223 stemmer.

Læs også Præst ville ikke begrave ensom mand alene - 11 fremmede kom

Bag om Fællesskabsprisen

  • Fællesskabsprisen er opstået i et samarbejde mellem Mette Frederiksen (S), 3F, Dansk Metal, HK, ISS, Falck, PensionDanmark, Professionshøjskolen Metropol, Post Danmark, Professionshøjskolen UCC og VIA University College.
  • En jury kårer hvert år ti nominerede. 
  • I skrivende stund er 45 personer eller organisationer nomineret. 
  • Du kan selv nominerer en person, som du synes, har gjort noget ekstraordinært i fællesskabets navn. 

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik