Patienter skal behandles via webcam

Patienter med akut, alvorlig sygdom, som opsøger skadestuerne i Helsingør og Frederikssund, vil fremover opleve, at lægespecialister på Hillerød Hospital via webcam vil medvirke til at undersøge og behandle dem, skriver Berlingske Tidende.

Det er målet med et kommende pilotprojekt med en avanceret, såkaldt web-telekonference mellem den store akutmodtagelse på områdehospitalet i Hillerød og skadestuerne på de mindre nærhospitaler i Frederikssund og Helsingør. Patienter og personale vil dermed døgnet rundt kunne stå i direkte »billed- og talekontakt« med speciallæger i Hillerød, fremgår det af den nyligt indgåede politiske aftale om Region Hovedstadens budget for 2011, hvor der afsættes én mio. kr. til projektet.
»Det er en genial måde at få knyttet ekspertisen på de store hospitaler sammen med de mere decentrale enheder. Det kan både være med til at skabe tryghed for patienterne og sprede indsatsen, så ikke alle skal ind på de store hospitaler,« siger gruppeformand Bent Larsen (V) fra regionsrådet i Region Hovedstaden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret