Patienter roser hospital for at forbedre nattesøvnen

Ortopædkirurgisk afdeling på Hvidovre hospital har gjort flere tiltag for at sikre patienterne en god nattesøvn, og det kan patienterne mærke.

Sovemaske, kamillete og ørepropper ligger side om side i den såkaldte sovepakke, som en ortopædkirurgisk afdeling på Hvidovre, har fået ideen til.

Sovepakken - eller sleeping kit, som der står på foliebakken - kommer med aftenvagten rundt, når det bliver sengetid for patienterne.

- De bliver bedre repareret, og de får en bedre rehabilitering, når de sover godt, siger Mia Toldam, der er klinisk udviklingssygeplejerske på afdelingen.

Bedre arbejdsvilkår for Ole Lukøje

Personalet på hvidovre har arbejdet målrettet henimod en mere søvnvenlig afdeling siden 2015, og resultatet er ikke til at tage fejl af.

Den årlige landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser er nemlig lige landet og den viser, at størstedelen af afdelingens patienter i høj grad oplever, at der er ro nok omkring dem, til at de kan hvile og sove.

- Jeg er simpelthen så glad for, at vi har kunnet gøre en forskel for vores patienter, fordi vi ved hvor vigtig søvnen er, siger Mia Toldam.

Siden 2015 har afdelingen prøvet forskellige metoder af. Nogle mere lavpraktiske. De har for eksempel skiftet hjulene på deres udstyr og rulleborde, så de ruller mere lydløst. De har fixet knirkende døre og så har de implementeret den nævnte sovepakke.

- Vi vil gerne gøre det bedre for patienterne, med de få midler vi har. Det her er jo ikke noget, der tager ekstra tid, men hvis man er bevidst omkring det, så kan man gøre en forskel, siger Mia Toldam.

Sover med åben dør til gangen

I undersøgelsen klarer afdelingen sig også bedre end året før, så noget gør de altså helt rigtigt. En der har sovet dybt og roligt på afdelingen er Kurt Fledelius, der har været igennem en knæskifteoperation.

- Mange gange har vi døren stående åben om natten, for at få lidt luftcirkulation, og det vågner jeg ikke af, siger Kurt Fledelius.

Et andet initiativ afdelingen har sat i gang, er at give udvalgte patienter mulighed for selv, at ordinere medicin i løbet af natten. Sådan en patient er Kurt Fledelius.

- Det giver en tryghed. For så behøver man ikke at ligge og tænke på skal jeg ringe, nej, jeg vil ikke forstyrre, så kan man bare sige, nu gør det lidt ondt og så lige få taget sådan en pille og få stoppet det, siger Kurt Fledelius.

Den kliniske udviklingssygeplejerske beskriver selv udviklingen på afdelingen som et kulturskift, fordi personalet i højere grad er blevet mere opmærksomme på den støj, de kan komme til at lave. Personalet har også fået undervisning i søvn, for at være bedre klædt på.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik