Patienter kan få gourmetmad med hjem

For underernærede patienter er mad ikke kun mad - det er faktisk behandling.

Det tager de alvorligt på Herlev Hospital, hvor et forsøg med gourmet mad har haft så stor succes, at en gruppe patienter nu skal kunne få det som take away fra hospitalet.

Det skriver Politiken mandag.

Madkonceptet, som går under navnet Herlevs Herligheder, er udviklet af diætister i samarbejde med en Michelin-kok.

Målet er at lave mad, der på en gang er velsmagende, indbydende og har et særligt højt indhold af protein.

»Patienterne er så begejstrede for maden. Det har været over al forventning«, siger ledende diætist og ph.d. studerende Tina Munk til Politiken.

Indtil nu har det kun været patienter indlagt på hospitalet, som har haft glæde af maden, men resultaterne her vækker så stor interesse, at de netop er blevet publiceret i et videnskabeligt tidsskrift.

Det viser sig nemlig, at dobbelt så mange af de patienter, som indtog maden fra Herlevs Herligheder, fik det nødvendige indtag af proteiner i forhold til patienter på almindelig hospitalsmad. Protein er afgørende for at bevare sin muskelmasse.

På menuen er i alt 24 a la carte retter - eksempelvis letrøget laks med æg og dild, æggekage med sprød bacon, eller brændende kærlighed, og så en del desserter. Alt sammen lækkerier, som en gruppe på 40 udskrevne patienter nu som et forsøg gratis kan bestille hjem i 12 uger.

Og der er god økonomi i at fede patienterne op, skriver Politiken.

Sundhedsstyrelsen har tidligere anslået, at der kunne spares en milliard kroner årligt ved at få de underernærede op i vægt; blandt andet fordi underernærede mennesker er mere udsatte for eksempelvis infektioner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik