Patienter er i kø til plads på Sikringen

En psykiatrisk patient på Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde har ligget flere uger fastspændt i bælte, fordi alle 30 pladser på Sikringsafdelingen i Nykøbing Sjælland er fyldt op. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Liselott Blixt (DF), formand for Folketingets §71-udvalg, har derfor netop spurgt sundhedsminister Astrid Krag (SF), om Sikringen har den rette størrelse.

- Vi har lige fået oplysningen om patienten, der har været bæltefikseret i fem uger, og det er ikke så længe siden, at vi fik kendskab til en anden patient, der har ventet tre måneder på at komme på Sikringen, fortæller Liselott Blixt.

Centerchef Bo Andersen, Psykiatrisk Center Sct. Hans, vil ikke kommentere den konkrete sag. Men han oplyser, at der i øjeblikket er to patienter på Sct. Hans med farlighedsdekret, som venter på at komme på Sikringen.

- Når en patient er så farlig for både sig selv og andre, at vedkommende skal på Sikringen, så er vi kun det næstbedste sted. Vi har ikke de perfekte rammer til at rumme den type patienter. Det er ikke godt for patienten, og det påvirker vores personales arbejdsmiljø, siger Bo Andersen til DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere