Passagerrekord i Københavns Lufthavn

2,8 millioner rejsende gav travl juni i Københavns Lufthavn

Det blev den mest travle juni i Københavns Lufthavns historie med 2.773.508 rejsende. Det er en vækst på 0,6 procent i forhold til juni sidste år, oplyser lufthavnen.

- Der har været tryk på i terminalerne i juni, siger administrerende direktør Thomas Woldbye i en meddelelse.

Han fremhæver, at der trods store byggeprojekter i lufthavnen, hvor sikkerhedskontrollen skal udvides til dobbelt størrelse og rekordmange passagerer, ikke har været problemer med at få rejsende hurtigt gennem sikkerhedstjekket. 

- På den travleste dag, den 30. juni, var den gennemsnitlige ventetid 4 minutter og 12 sekunder i den mest travle periode, siger Thomas Woldbye. 

Fem rejsedage havde flere end 100.000 passagerer i lufthavnen. Den travleste dag i juni blev fredag den 30. juni med 103.926 rejsende.

De mest populære destinationer er London, Oslo, Stockholm, Amsterdam og Helsinki.

År til dato har der været en samlet vækst i antallet af passagerer i lufthavnen på 2,3 procent.

Lufthavnen advarede for nylig om risiko for lange køer fra oktober og især i efterårsferien 2017 og sommeren 2018, mens byggearbejdet står på. 

Det skyldes, at Danmark tiltræder skærpede regler fra EU, der betyder, at alle rejsende ud og ind i Schengen-området skal have tjekket deres pas.

Hidtil er det kun statsborgere fra såkaldte tredjelande, som systematisk er blevet kontrolleret ved indrejse i Schengen.

/ritzau/

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik