00:24
00:29

1 af 2

Pas på: Politi advarer mod falske indsamlere

Nordsjællands Politi advarer mod tricktyve, der udgiver sig for at være fra hjælpeorganisationen UNICEF.

Når hjælpeorganisationerne ringer på døren og spørger, om man giver et bidrag, er mange tilbøjelige til straks at finde pungen frem.

Men Nordsjællands Politi advarer nu mod snedige tricktyve, der for tiden udgiver sig for at være fra hjælpeorganisationen UNICEF.

Har du oplevet lignende?

Politiet vil meget gerne høre fra vidner. Du kan kontakte politiet på 114.

Flere ældre borgere fra Allerød, Frederikssund og Skibby har kontaktet politiet, efter de har haft uønsket besøg.

Nogle har fået franarret penge, mens tricktyvene i andre tilfælde har skaffet sig adgang til boligen og stjålet smykker og kontanter. 

Ifølge Nordsjællands Politi har det i de seneste tilfælde været to yngre kvinder, som har talt tysk til de forurettede, der har været på spil.  

Læs også Politiet advarer unge mod at bruge kendt slik-trick

Politikommisær hos Nordsjællands Politi Michael Gaml opfordrer borgerne til at være vågne, når det ringer på døren. 

- Hav en kritisk tilgang til, hvem der retter henvendelse til dig. Når de kommer fra en hjælpeorganisation, vil de have en beholder, hvor man skal komme pengene i. Det er en god indikation på, at det er en rigtig indsamling, siger politikommisæren til TV 2 Lorry. 

Artiklen fortsætter under videoen.

00:29 Luk video

Nordsjællands Politi gør i en pressemeddelelse opmærksom på, at UNICEF oplyser, at de ikke går fra dør til dør for at samle penge ind, sælge postkort eller få folk til at skrive under på at ville støtte organisationen.

Alt salg til fordel for UNICEF foregår i butikker og de kampagnemedarbejdere, som kontakter folk, kommer ikke til privatboliger, men er tilstede udenfor i bybilledet.

Kampagnemedarbejderne er i øvrigt altid udstyret med id-kort og tøj med UNICEF-logo. 

Læs også Politi advarer: Fjern stigen