Pas på: Det bliver sommertid i nat

Vi skal bruge de lyse timer og derfor skifter vi til sommertid. Men nogle forskere mener det er usundt og i værste fald livsfarligt.

Selv om vi danskere efterhånden er vant til skiftet mellem vinter- og sommertid, så advarer forskere nu om, at det kan være farligt for os.

Forskning viser at skiftet kan give koncentrationsbesvær, indlæringsvanskeligheder og i sidste ende hjerteproblemer, og det bekymrer søvnekspert Mikael Rasmussen.

- Som udgangspunkt er sommertid bestemt ikke godt for vores helbred. Vi bør prøve at skabe de bedste strukturelle rammer for vores borgere, og det hjælper ikke, at vi ændrer på tiden to gange om året, siger han til Ritzau.

Forskningschef ved Hjerteforeningen, Gunnar Gislason, mener at man bør genoverveje sommertiden:

- Når man laver strukturelle forandringer, og det får sundhedsmæssige konsekvenser, så skal man overveje, om det er hensigtsmæssigt. Man må tænke over, hvad det giver i forhold til, at det i sidste ende skader dem, der har øget risiko for hjerteproblemer, siger han.

Kroppen har brug for tid og ro til at omstille sig og forskningschefen siger at det kan forværre søvnmanglen at vi skifter tid. Og søvnmangel kan give større risiko for hjerte-kar-sygdomme.

- Søvnmangel medfører en øget risiko, fordi stressniveauet ændrer sig. Flere stresshormoner cirkulerer i kroppen, da man ikke får den nødvendige hvile. Det kan få blodtrykket til at stige, hvilket øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme og især slagtilfælde, siger  Gunnar Gislason til Ritzau.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik