Pas på udsalget - er tilbuddet godt nok?

Inden du køber varer på udsalg, er det en god idé at vurdere, hvor godt tilbuddet faktisk er. Undersøg varen grundigt. Og husk så at du ikke absolut har retur- eller ombytningsret.

Vær opmærksom på om den vare du falder i svime over, rent faktisk er meget billig. Et godt trick er at søge varen op på nettet via din mobil eller "nedslagsberegneren" (se længere nede i artiklen) og sammenlign priser i flere butikker.

Nogle butikker skriver forkerte eller alt for høje før-priser på deres udsalgsvarer. Så selv om du tror, du sparer penge, sparer du måske ingenting. I de tilfælde kan du kræve at få et afslag i den pris, du har betalt, det skriver forbrug.dk.

Hvis du allerede er blevet snydt af forkerte førpriser, kan du kræve et passende nedslag i prisen. Du skal selv dokumentere, at den førpris, butikken har oplyst, er forkert. Du kan muligvis også hæve købet og få det beløb tilbage, som du har betalt for varen.

Det giver mulighed for at købe varen et andet sted - og måske dér få den reelle besparelse.

Med nedslagsberegneren kan du regne ud, hvor stort et nedslag i prisen du har krav på.

Find nedslagsberegneren her.

Og et par gode råd mere fra forbrug.dk:

- Overvej, om det reelt er et godt tilbud. Undgå at fokusere alene på prisnedsættelsen, men vurdér, om varen er prisen værd.

- Undersøg, om varen kan det, du har brug for og forventer, eller om den allerede er forældet ved købet?

- Husk, at du i fysiske butikker normalt ikke har retur- eller ombytningsret, så du kan ikke aflevere varen igen, hvis du fortryder købet, eller varen ikke passer - medmindre det er aftalt ved købet.

- Tilbyder den fysiske butik normalt retur- eller ombytningsret, gælder det også udsalgsvarer, medmindre forretningen gør specielt opmærksom på, at det ikke gælder udsalgsvarer.

- Du har altid to års reklamationsret også på udsalgsvarer. Du kan dog ikke klage over konkrete fejl på varen, som du er blevet gjort opmærksom på ved købet, og som er begrundelsen for prisnedsættelsen.

kilde: forbrug.dk


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik