Pas på din mobiltelefon når du er på festival

Tyveknægte går efter alle typer mobiltelefoner på Roskilde Festival, vurderer Midt- og Vestsjællands Politi.

Omkring 100.000 festivalgæster vil fra weekenden strømme til campingområdet og festivalpladsen på Roskilde Festival. Og når mange mennesker er samlet på ét sted tiltrækker det mange lommetyve.

Inden festivalen slår portene op, opfordrer Midt- og Vestsjællands Politi derfor festivalgæsterne til at passe på deres værdigenstande. Især mobiltelefoner er i høj kurs hos tyvene, og det gælder ikke blot de populære smartphones.

- Sidste år viste det sig, at det var alle typer mobiltelefoner, man stjal. Vi tog en del tyveknægte derude, som havde stjålet mobiltelefoner, og det var ikke så afgørende, om det var det ene eller anden type, siger politiinspektør Jens Børsting.

Han opfordrer generelt festivalgæster til at holde øje med deres ting, og det allerbedste er ifølge politiinspektøren at købe en stofpose, der minder om en gammeldags pengekat. Stopposen, der passer i størrelse til en smartphone, kan hænges om halsen.

- Lad være med at gå med tingene frit fremme eller strittende op ad lommerne, når man går rundt på festivalpladsen. Enten så taber man dem, eller også bliver de stjålet, og det er så ærgerligt, siger Jens Børsting.

Ejer man en smartphone kan man komme i kontakt med politiet på det sociale netværk Twitter. Politiet lancerede det sidste år og bruger Twitter til at advare om eksempelvis tyverier eller til efterlysninger af personer.

- Sidste år tog vi hul på Twitter, og vi synes, vi havde en god kommunikation med borgerne. Vi havde indtryk af - selv om det ikke er noget, man kan måle - at der var en god respons fra borgerne, siger Jens Børsting.

Roskilde Festival løber fra 29. juni til 7. juli.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik