Vindstød af stormstyrke rammer på tirsdag

Stormstødene tiltager fra morgenstunden og kulminerer omkring middag

Foto: Anders Debel Hansen - Ritzau Scanpix

Et kraftigt lavtryk bevæger sig tirsdag lige nord om Danmark. Det giver vindstød af stormstyrke mange steder langs de vestvendte danske kyster.

Natten til tirsdag vil der komme stormstød ved Vestkysten fra Ringkøbing fjord og mod nord.

  Foto: TV 2 Vejret

Tirsdag morgen vil vindstødene også nå Kattegat og Østersøen. Man vil derfor ved Sjællands nordlige kyster og på Bornholm få kraftige vindstød lige fra morgenstunden. I løbet af morgenen og formiddagen vil stormstødene også trække til den sydlige del af Vestkysten.

  Foto: TV 2 Vejret

Ved middagstid kulminerer vinden, og der er stormstød langs de fleste af Danmarks vestlige kyster.

  Foto: TV 2 Vejret

I løbet af eftermiddagen aftager vinden ved Vestkysten, mens blæsten stadig har fat med fuld styrke i de østlige egne af Danmark.

  Foto: TV 2 Vejret

Tirsdag aften er vinden også aftaget i Østdanmark, men det vil fortsat være ret blæsende. Man kan stadig opleve vindstød af hård eller stormende kuling mange steder langs de danske kyster.

Regnfuld dag og 13 grader

Lavtrykket, som er årsagen til blæsevejret, medbringer også både fronter og regnbyger. Først på dagen regner det meget, men senere bliver det bare spredte byger. Alligevel kan der falde mellem 5 og 15 millimeter regn. Termometrene vil placere sig mellem 10 og 13 grader.

Prognosekort tirsdag 23/10 kl. 17. Danmark er blevet passeret af en koldfront, men der vil fortsat være spredte byger. Foto: TV 2 Vejret

Stormstød er meget almindeligt i Danmark i efteråret. Sidste gang der blev observeret stormstød var i en lignende vejrsituation 2-3. oktober.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik