Vi har sommerdag nummer 50 i København - langt over alle tidligere rekorder

I København har man målt vejret hver dag uafbrudt siden 1800-tallet, og i den tid har man aldrig set så mange sommerdage.

Med en temperatur på over 25 grader fik vi lørdag endnu en sommerdag i København. Nummer 50 af slagsen, og det er hele 12 dage over den hidtidige rekord fra 1947, hvor man havde 38 dage med sommervarme.

Omkring klokken 10.40 nåede det officielle termometer ved det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Frederiksberg - den tidligere Landbohøjskole - op på 25,1 grader, og dermed blev det en meteorologisk sommerdag.

På landsplan er vi oppe på hele 63 sommerdage, og det er sandsynligt, at vi andre steder i landet også har haft omkring 50 sommerdage det samme sted.

Særlig vejrstation med lang historie

København er imidlertid et af de få steder, hvor man har målt vejret hver dag uafbrudt siden 1800-tallet, for Københavns vedkommende siden 1860, og derfor kan vi med sikkerhed sige, at det er rekordmange sommerdage, vi har i år netop i København.

Den første sommerdag havde man med stor sandsynlighed den 20. april, men temperaturen er skønnet ud fra andre målinger i og omkring København, da måleren på Frederiksberg var ude af drift den pågældende dag. Derfor er det ikke 100 procent sikkert, at det reelt var en sommerdag, men det virker overvejende sandsynligt.

Om der er tale om 49 eller 50 sommerdage ind til nu, ændrer dog ikke på, at vi er langt over den tidligere rekord. Og vi får med sikkerhed flere sommerdage i næste uge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik