Foto: Sara Gangsted - Ritzau Scanpix

Venstre-politiker kørte bil med stoffer i blodet

I samarbejde med tv2.dk

Jakob Engel-Schmidt skammer sig over sin opførsel og kalder det "uacceptabelt".

Venstre-profilen Jakob Engel-Schmidt blev i juli sidste år anholdt for at have kørt bil med et andet stof end hash i blodet.

Det skriver Ekstra Bladet  på baggrund af en aktindsigt.

Jakob Engel-Schmidt, som i øjeblikket holder orlov fra Folketinget, erkender over for avisen, at han er blevet frakendt sit kørekort i tre år og skal have en bøde.

Anholdelsen skete den 4. juli sidste år, hvor Jakob Engel-Schmidt blev stoppet på Lyngbyvej i København på grund af en lygtefejl.

Dog blev politiet ifølge aktindsigten opmærksom på en "meget atypisk og mistankepådragende adfærd", der gjorde, at politikeren blev sigtet i henhold til spiritus- og narkoparagraffen.

Jakob Engel-Schmidt nægtede at deltage i både en udåndingsprøve og en narkometertest, og derfor blev han anholdt, lyder det i døgnrapporten.

- Jeg har brudt lovgivningen. Det er utilgiveligt. Jeg undskylder over for de mennesker, jeg har skuffet. Det gælder både min familie, min kæreste og selvfølgelig alle de vælgere, jeg er ansvarlig over for. Og det gælder selvfølgelig også, selvom jeg ikke sidder i Folketinget i dag, siger Jakob Engel-Schmidt til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Jeg har opført mig utrolig tåbeligt. Jeg skammer mig over det. Det er uacceptabelt. Jeg skulle selvfølgelig bare have pustet og blæst med det samme. Men jeg var overbevist om, at der ikke var noget i mit blod.

I samarbejde med tv2.dk