Utilfredse forældre får nu selv arrangeret julegudstjeneste

Kirke i Nordsjælland afholder julegudstjeneste, efter at skole havde valgt at droppe traditionen.

Det satte i den grad sindene i kog, da Gribskolen i Græsted i sidste uge meldte ud, at man havde valgt at droppe julegudstjenesten i den lokale kirke i år. 

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), undervisningsminister Merete Riisager (LA) og en lang række andre politikere kritiserede i stærke vendinger beslutningen. 

Nu er der sket en ny udvikling i sagen.

Efter opfordring fra en række forældre på Gribskolen, inviterer Esbønderup Kirke til julegudstjeneste onsdag den 20. december 2017 klokken 11.30.

Esbønderup Kirk ligger blot få hundrede meter fra Tingbakkeskolen, som er en afdeling af Gribskolen for de mindste elever. 

- Jeg har fået en del henvendelser fra forældre, som gerne vil have afholdt en julegudstjeneste, og det afholder vi så for dem, der gerne vil være med til det, siger sognepræst Else Korsholm til TV 2. 

Omfattende kritik

Beslutningen om oprindeligt at droppe julegudstjenesten blev taget af et pædagogisk udvalg på Gribskolen. Aflysningen blev begrundet med, at man ville tage hensyn til elever med andre trosretninger end den kristne.

Udmeldingen skabte debat og en bred vifte af mennesker i lokalsamfundet udtrykte deres utilfredshed med beslutningen på sociale medier.

- Det er en ommer!, lød den kontante udmelding fra Lars Løkke Rasmussen (V), der selv gik på Gribskolen fra 1.-9. klasse, på Facebook.

Undervisningsminister Merete Riisager fra Liberal Alliance sagde, at hun mente, at sagen var håndteret uheldigt på Gribskolen.

- Jeg synes, det er helt forkert. Man skal ikke afskaffe sine traditioner, fordi nogle elever har anden baggrund. Det er misforstået hensyntagen, siger Merete Riisager til TV 2. 

Stor tilslutning på Facebook-gruppe

Fredag fortalte to forældrerepræsentanter i skolebestyrelsen på Gribskolen, at de trækker sig som konsekvens af sagen om den aflyste julegudstjeneste.

- Vi er personligt og på forældrenes vegne meget utilfredse med håndteringen af såvel beslutningsproces som kommunikation om afvikling af juletraditionen. Vi vil ikke være forældrerepræsentanter i en skolebestyrelse, der ikke prioriterer samarbejde med forældrene, står der i de to forældres opslag på Gribskolens intranet.

Flere forældre på Gribskolen har ligeledes klaget over skolens beslutning om at droppe julegudstjenesten.

Derudover er sagen også blevet flittigt debatteret på en side for Facebook-gruppen 'Bevar Gribskolen's julegudstjeneste'. Gruppen har på kort tid fået 195 medlemmer. 

Nedtoner dramatikken

Nu vil Esbønderup Kirke så invitere til en julegudstjeneste, der er særligt rettet mod børnene på Tingbakkeskolen, der altså hører sammen med Gribskolen.

- Vi har selvfølgelig fulgt debatten, men vi har ingen interesse i, at der skal være noget dramatik i, at vi nu afholder julegudstjeneste. At vi gør det er alene udtryk for, at der er nogle forældre, som gerne vil have en julegudstjeneste, siger sognepræst Else Korsholm. 

Hun oplyser, at børnene i de pågældende klasser får fri onsdag lidt efter klokken 11, og derefter er det planen, at børnene i samlet flok med deres forældre vil gå hen til kirken. 

Det har ikke været muligt søndag aften at få kontakt til Gribskolen for en kommentar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik